≫ 

Marina Abramović se obratila Italijanima i celom svetu: "Izborićemo se zajedno i sve će ovo proći"

- Znam da je ovo trenutak krize, da je virus svuda, ali istovremeno moramo iz ove katastrofe da naučimo lekciju - rekla je umetnica

  • 7
Marina Abramovic Marina Abramovi Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Marina Abramović, jedna od svetskih najznačajnijih umetnica performasa, poručila je u video poruci da svi iz ove katastrofe u Italiji moramo da na učimo lekciju.

Video je deo novog digitalnog projekta "In Touch" Palate Stroci, koji je na sajtu firentinskog muzeja dok je on zatvoren zbog pandemije korona virusa, a slavna umetnica između ostalog poručuje "Italijo, volim te i moje srce je uz tebe".

- Znam da je ovo trenutak krize, da je virus svuda, ali istovremeno moramo iz ove katastrofe da naučimo lekciju. Italija pokazuje veliki hrabrost, osećaj za zajednicu i humanost. Izborićemo se zajedno i sve će ovo proći, a iza svega toga ostaće vredno iskustvo, da se ljudska svest mora promeniti, da se mora promeniti naš pristup svetu i planeti - poručila je Abramović Italijanima, ali i celom svetu.

Pogledajte njenu video poruku:

Video: Pogledajte kako virus može lako da se proširi van bolnice: Vodite računa o higijeni ruku

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    25. mart 2020 | 19:55

    Tako je Marina. Svaka cast i veliko postovanje. Italija je, svet celi osetio neku dozu olaksanja posle tvojih reci razumevanja i saosecanja. Ziva bila i sto vise ljudi kao ti da se obrati na ovaj nacin i sve cemo mrtve lakse ispratiti i nove mrtve lakse prihvatiti. Necemo ni paznju obratiti jer ce sve to proci, a pouke ce biti izvucene. Boze pomozi, al sta ces.....

  • ona umetnica

    25. mart 2020 | 20:29

    ko i ja što sam

  • B Boze

    26. mart 2020 | 02:44

    ona deluje destimulativno samo će im biti jos gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA