• 0

"Srbiji, s ljubavlju": Izložba grafika ruskog umetnika u galeriji Kulturnog centra u Jagodini

Grafike Sorokina su "verovatno najbolje što u ovoj disciplini likovnog stvaralaštva može, na autoentičan način, da svedoči o dugoj i vrednoj tradiciji ruske umetničke škole"...

  • 0
Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Izložba grafika Aleksandra Sorokina iz Rusije otvorena je u galeriji Kulturnog centra u Jagodini.

Na izložbi, nazvanoj "Srbiji, s ljubavlju", Sorokin se predstavio sa 44 grafike malog formata, a nakon Jagodine, izložba će biti upriličena u Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Somboru, Subotici i Bečeju, izjavio je organizator izlozbe Miloš Mandić iz Koluta kod Sombora.

Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Likovni kritičar Mile Tasić napisao je u katalogu, koji prati izložbu, da su grafike Sorokina "verovatno najbolje što u ovoj disciplini likovnog stvaralaštva može, na autoentičan način, da svedoči o dugoj i vrednoj tradiciji ruske umetničke škole".

Nastale na temeljima svetski preoznatljive ruske grafike, koja se na tradicionalan način razvja u neprekidnom viševekovnom stilu, izložena dela su aktulena jer je "umetnik vrlo svesno odbarao motive koje svedoče o večnim temama brbe dobra i zla", napisao je Tasić.

Izložba će biti otvorena do kraja jula.

Izlozba Aleksandra Sorokina, Jagodina

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima