≫ 

Odložen datum otvaranja izložbe Žana Pola Gotjea u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

"Posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera", istakao je v. d. direktora MSUB, Viktor Kiš

  • 0
Žan Pol Gotje Žan Pol Gotje / Foto: Profimedia/ddp USA
Evropska premijera izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“ biće otvorena 21. novembra u Muzeju savremene umetnosti Beograd (MSUB), javili su iz tog Muzeja. Foto: Tanjug/ MSUB

Otvaranje evropske premijere izložbe "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" Žan Pol Gotje, koje je prvobitno planirano za 21. novembar u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće pomereno na subotu - 28. novembar, saopštili su organizatori.

- U cilju obezbeđivanja sigurnih uslova za rad zaposlenih i posete svih građana, a u okolnostima pogoršane situacije s epidemijom virusa kovid 19, kojim su se zarazila dva spoljna saradnika u organizaciji izložbe, uprava Muzeja odlučila je da testira celokupan kolektiv. Ova preventivna mera za posledicu je imala prekid rada u postavljanju izložbe - ističe v. d. direktora Muzeja suvremene umetnosti u Beogradu, Viktor Kiš, i dodaje:

- Zbog svega navedenog izložba "Ljubav je ljubav..." Žan Pol Gotjea, umesto ovog vikenda - biće otvorena 28. novembra. Posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. Unapred se zahvaljujemo publici na razumevanju.

Žan Pol Gotje Žan Pol Gotje / Foto: Profimedia/ddp USA

Posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin u toku trajanja izložbe do 14. februara 2021. godine.

Izložba Žana Pola Gotjea" Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve", sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe "Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste", koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.

Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu "Modni svet Žana Pola Gotjea" otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi.

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" je svetska premijera čak 8 Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA