≫ 

Nakon galerije "Progres", i u Knez Mihailovoj otvorena izložba fotografija Srđana Sulejmanovića

Životna želja poznatog fotografa bila je da na kraju karijere otvori izložbu u njegovoj najomiljenijoj ulici. Želju su mu, nažalost, posthumno ispunile kolege i prijatelji

  • 0
Srđan Sulejmanović Srđan Sulejmanović Suki / Foto: Andrej Isaković

Izložba nedavno preminulog fotografa Srđana Sukija Sulejmanovića, jednog od najboljih sportskih fotografa u Evropi, a pod naslovom "Zdravo, brate", otvorena je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Nakon galerije "Progres", publika može da vidi njegove fotografije u centralnoj beogradskoj ulici. Životna želja poznatog fotografa bila je da na kraju karijere otvori izložbu u njegovoj najomiljenijoj ulici. Želju su mu, nažalost, posthumno ispunile kolege i prijatelji.

SULEJMANOVIC FOTOGRAFIJE IZLOZBA Izložba Srđana Sulejmanovića u galeriji "Progres" / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Suki je bio zvanični fotograf Formule 1, a pored toga slikao je sve važne sportske događaje u svetu.

Srđan Sulejmanović je, kako ističu njegove kolege, bio ne samo dobar čovek i fotograf, on je bio legenda svakog sportskog događaja. Sve kolege, bez obzira iz koje zemlje su dolazili, naučio je da pozdravljaju sa "Zdravo brate", pa je zato i izložba nazvana "Zdravo, brate".

Srđan Sulejmanović rođen je u Beogradu 1967. godine, a fotografijom je počeo da se bavi krajem osamdesetih.

Agenciji EPA pridružio se 1993. godine, od kada je pokrivao brojne događaje - rat na prostoru bivše SFRJ, rat u Iraku, aktivnosti pape, Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i druge sportske događaje širom sveta.

Od 2010. godine za agenciju EPA pokrivao je trke Formule 1 i bio jedan nekolicine fotografa koji su radili taj posao.

Dobitnik je više nagrada, među kojima i nagrade Sport prize in the 10th Editor and Publisher Photos of the Year Contest.

U jednom intervjuu rekao je da ima jedan od najboljih poslova na svetu za koji je, kako je govorio, neophodno rizikovati i stalno učiti.

Organizatori izložbe odlučili su da, nakon zatvaranja izložbe, prodaju sve izložene fotografije i novac od prodaje uplate na račun male Anike Manić.

Anika Manić Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Mala Anika Manić boluje od retke neuromuskulatorne bolesti, spinalne muskularne atrofije tipa 1, a sve je manje vremena da se prikupe neophodna novčana sredstva za veoma skupu terapiju.

Pošaljimo SMS 858 na 3030!

Pomozimo Aniki da što pre dođe do svoje terapije.

Budimo humani!

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA