≫ 

Prijatelji o Madžgalju na otkrivanju murala: "Da postoji zastava prijateljstva, Marinko bi bio grb"

"Dragi naš maki, volim te beskrajno" posveta je prijatelja pored murala

  • 1

Glumac Marinko Madžgalj ostavio je neizbrisiv trag u našoj kulturi, a danas je otkriven mural nejmu posvećen, u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u Atelje 212.

O svom prijatelju i kolegi, koji ih je prerano napustio, govorili su Andrija Milošević i Ognjen Amidžić.

Otkrivanje murala Marinku Madžgalju Foto: Nikola Tomić

"Dragi naš Maki, volim te beskrajno", posveta je prijatelja pored murala, a Andrija kaže da bi bilo šta napisano Marinku bilo dobro.

- Šta god da napišete dobro je, jer svako ima jedno pozitivno sećanje na njega. Šta god da se napiše bilo bi fino, to su divne stvari. Lepo je i to što je ovo jedna promocija za mlade ljude, da poštuju prijatelje, da vole prijatelje jer prijateljstvo je nešto što ti ostaje u životu. Razni ljudi ti prolaze kroz život, a prijatelji ostaju. Ovo je promocija prijateljstva. Mi kad bismo imali zastavu prijateljstva, Marinko bi bio grb na toj zastavi, eto tako to mogu da objasnim, nekako slikovito - rekao je Milošević.

"Fališ mi ti" stih je pesme koju su Marinko i Ognjen Amidžić zajedno otpevali kao grupa Flamingosi, a Ognjen je objasnio šta taj stih znači.

Na pitanje da li je to prava pesma i poruka, rekao je:

- Pa jeste, kad smo mi to pravili stvarno je bilo specifično, i stvarno je postigla veliki uspeh, mi nismo verovali da će se to desiti. Ta pesma je zaživela mimo svega ovoga, a kada je on u pitanju prava je poruka - rekao je Ognjen.

Najbliži su se okupili kako bi još jednom odali počast Marinku Madžgalju, a među njima su bile i njegove kolege Ognjen AmidžićAndrija Milošević i Marko Kon, kao i kum Dušan Kovačević koji je krstio pokojnog glumca.

Mural posvećen Marinku nalazi se pored murala posvećenih legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka

    15. februar 2021 | 16:39

    Videla sam te kod Liona,nasmejanog kako grebeš -greb karticu..Žao mi je što si otišao mlad,pun života..Čudio bi se sada svetu u kojem mi živimo..Ali verujem da bi i sada bio nasmejan...🌹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA