Ministarka Maja Gojković se susrela sa direktorom Prirodnjačkog muzeja: Ovo su rezultati sastanka

Do sastanka je došlo nakon priče da Prirodnjački muzej u Beograd gubi status ustanove kulture

  • 1
Maja Gojković direktor Prirodnjačkog muzeja Sastanak ministarke kulture i informisanja Maje Gojković sa direktorom Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Potpredsednica Vlade Republuke Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, povodom vesti koje su u toku jučerašnjeg dana plasirane, a vezano za dalji status ove republičke ustanove kulture.

Na sastanku je istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja. Iz teksta Nacrta zakona je potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu.

Tako su na sastanku razjašnjenje sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti. Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

Maja Gojković direktor Prirodnjačkog muzeja Sastanak ministarke kulture i informisanja Maje Gojković sa direktorom Prirodnjačkog muzeja u BeograduFoto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je previđeno da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    24. februar 2021 | 14:26

    Doneli odluku o izmeštanju Muzeja iz 19 veka? Da li su mene i sugrađane pitali o tome?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA