Otvorena samostalna izložba slika "N-o-r-a-dodir-večnosti", autorke Nore Evet

Nora u svom radu pokušava da uđe u bitku kao što je i istraživanje istorije čovečanstva

  • 0

Samostalna izložba slika Nore Ljubanović Evetović, pod nazivom "N-o-r-a-dodir-večnosti", otvorena je 28. marta u Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević" u Smederevskoj Palanci.

Ovo je njena sedam samostalna izložba.

- Jednom izrečena misao da se čovek uopšte ne razvija, već da traži čoveka od pre u sebi prva padne na pamet kada se susretnete sa njenim radovima. U centru istraživanje je uticaj porodice na prve percepcije o svetu, kroz porodična sećanja, što ovaj ciklus čini vrlo slojevitim i bogatim u svim elementima - navodi se u opisu izložbe.

Nora je rođena u Subotici 1987. godine gde je završila osnovnu školu i paralelno pohađala školu „Art atelje“ gde je sticala likovno znanje od eminentnih pedagoga. Opredelivši se već tada za svet likovnog stvaralaštva upisuje Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, na odseku likovni tehničar i sa uspehom je završava 2006. godine.

Definitivna opredeljenost ka likovnoj umetnosti odvodi je u Beograd gde upisuje Fakultet likovni umetnosti odsek za slikarstvo na kom je diplomirala sa uspehom 2009. godine, da bi master studije završila 2011. godine u klasi profesorice Anđelke Bojković i Vesne Кnežević, te stekla zvanje Master likovni umetnik – slikar.

Nora u svom radu pokušava da uđe u bitku kao što je i istraživanje istorije čovečanstva i njegove moći nad svetom, prirodom, dobra i zla isto moralo da prođe kroz borbu. Svaka nova slika je nadogradnja prethodne, zamišljajući ih kao beskrajne spiralne stepenice.

Nora je do sada je izlagala na više samostalnih i kolektivnih izložbi i dobitnik je Druge nagrade na prvom konkursu „Isidore Sekulić“ 2005/06. godine u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA