• 0

Otvorena samostalna izložba slika "N-o-r-a-dodir-večnosti", autorke Nore Evet

Nora u svom radu pokušava da uđe u bitku kao što je i istraživanje istorije čovečanstva

  • 0

Samostalna izložba slika Nore Ljubanović Evetović, pod nazivom "N-o-r-a-dodir-večnosti", otvorena je 28. marta u Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević" u Smederevskoj Palanci.

Ovo je njena sedam samostalna izložba.

- Jednom izrečena misao da se čovek uopšte ne razvija, već da traži čoveka od pre u sebi prva padne na pamet kada se susretnete sa njenim radovima. U centru istraživanje je uticaj porodice na prve percepcije o svetu, kroz porodična sećanja, što ovaj ciklus čini vrlo slojevitim i bogatim u svim elementima - navodi se u opisu izložbe.

Nora je rođena u Subotici 1987. godine gde je završila osnovnu školu i paralelno pohađala školu „Art atelje“ gde je sticala likovno znanje od eminentnih pedagoga. Opredelivši se već tada za svet likovnog stvaralaštva upisuje Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, na odseku likovni tehničar i sa uspehom je završava 2006. godine.

Definitivna opredeljenost ka likovnoj umetnosti odvodi je u Beograd gde upisuje Fakultet likovni umetnosti odsek za slikarstvo na kom je diplomirala sa uspehom 2009. godine, da bi master studije završila 2011. godine u klasi profesorice Anđelke Bojković i Vesne Кnežević, te stekla zvanje Master likovni umetnik – slikar.

Nora u svom radu pokušava da uđe u bitku kao što je i istraživanje istorije čovečanstva i njegove moći nad svetom, prirodom, dobra i zla isto moralo da prođe kroz borbu. Svaka nova slika je nadogradnja prethodne, zamišljajući ih kao beskrajne spiralne stepenice.

Nora je do sada je izlagala na više samostalnih i kolektivnih izložbi i dobitnik je Druge nagrade na prvom konkursu „Isidore Sekulić“ 2005/06. godine u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima