≫ 

Hrvatski fotograf slikao najveće zvezde: Marlona Branda "uhvatio" pripitog, naljutio Džegerovu ženu

Ovu neverovatnu izložbu i predstavljanje monografije možete pogledati u utorak 21. septembra, u galeriji ARTE, Andrićev venac 12

  • 0
Šenon Doerti, Robert De Niro, Beba Lončar, Šon Pen njegove fotografije našle su se u najvećim magazinima / Foto: Jadran Lazić

Izložba fotografija i promocija monografije poznatog fotografa Jadrana Lazića održaće se u Beogradu 21. septembra. U ARTE galeriji na Andrićevom vencu biće izložene fotografije nastale za vreme Lazićeve karijere od Splita, Pariza do Los Anđelesa, gde su se ispred njegovog objektiva ređala kultna glumačka i pevačka imena 20. veka.

Velika ljubav i entuzijazam prema fotografiji bile su zvezda vodilja Jadranu Laziću prilikom spajanja umetnosti, slike i zvezda Holivuda tokom 50 godina rada. Istovremeno, omogućili su mu da živi život dostojan filmskog platna, u kom se ne bi postideli da zaigraju ni oskarovci koje je uslikao.

Jadran Lazić Jadran Lazić / Printskrin: YT/Hrvatska radiotelevizija

Džoni Dep, Dejvid Bouvi, Brižit Bardo, Sofija Loren, Robert de Niro, Mila Jovovič, Ričard Gir... samo su nekaod imena iz sveta slavnih i uspešnih koja su pozirala jednom od najpoznatijih hrvatskih fotografa.

- Naravno, bilo je tu i političara, modela... Odabrao sam oko 1.000 fotografija koje će biti sabrane u dve zasebne knjige pod nazivom "Jadran Lazić: 50 godina fotografije" – najavio je Splićanin.

Neverovatni opus on trenutno predstavlja u celom regionu, a iduće nedelje na redu je Beograd. Izložba i monografija dolaze na 50. godišnjicu njegove karijere, a ujedno i 45. godišnjicu otkako živi američki san.

Fotografije Jadran Lazić Šarlot Rempling / Foto: Jadran Lazić

U monografiji se nalazi i fotografija koja mu je otvorila vrata slavnih - portret britanske glumice Šarlot Rempling, zvezde kultnog filma „Noćni portir” iz 1974. Laziću je pozirala u jednom hotelu u Parizu, gde je započela njegova svetska karijera.

- Snimanje sam dogovorio sam. Tada sam radio za francusku agenciju SIPA Press i urednik je očekivao da ću mu doneti paparaco fotke jer je Rampling tih godina bila jedna od najvećih zvezda. No, ja sam nazvao hotel gde je odsjela, lično s njom razgovarao i odradio pravi foto-session. Danas je tako nešto nemoguće – ispričao je Jadran za Gloriju.hr.

Osim neverovatnog opusa fotografija, Lazićeva monografija biće protkana i zanimljivim zapisima, jer Rempling nije jedina zvezda koju je pridobio na njegov splitski "šarm". Kao što Mila Jovovič nije jedina koja se pred njegovim objektivom razgolitila kad je već bila poznati model.

Fotografije Jadran Lazić, Marlon Brando u Parizu Marlona Branda pratio je 7 dana po Parizu / Foto: Jadran Lazić

- Da u meni nema splitskog dišpeta, ništa ne bih napravio. Marlona Branda sam, na primer, pratio sedam dana i sedam noći po Parizu dok nije pristao da mi pozira. Bio je "veseo" više nego što je trebalo jer se taman vraćao s nekog partija, a ta moja fotografija je prva koju je iko napravio nakon što je snimio film "Posljednji tango u Parizu". Na prepad sam zaskočio i Dejvida Bouvija. Taj dan sam radio fotosešn s Bjankom Džeger, tada suprugom Mika Džegera. Tokom snimanja ju je nazvao Bouvi s kojim je nešto muljala u to vreme. Naravno da nisam mogao propustiti da ih uhvatim u zajedničkom izlasku, iako sam znao da će se ona naljutiti – ispričao  je Lazić, koji je u karijeri najviše snimao holivudske glumce.

No, najveću zaradu donela mu je fotografija političara - uspeo je da slika dobro čuvani i tajni pokop političkog moćnika bivšeg Sovjetskog Saveza Leonida Brežnjeva. 

Njegove fotografije učiniće vam se poznatim, jer ste ih verovatno već videli u vodećim svetskim časopisima. Pogledajte ih u galeriji: 

- Imao sam priliku snimiti Šona Pena kako mrtav pijan spava u kadi kad je još bio na početku karijere. Za te bih fotke sigurno dobio malo bogastvo. No, nikada nisam igrao prljavo. Zbog toga imam i vrlo malo paparaco fotografija pokojne princeze Dajane. Vrlo brzo sam shvatio da mi to neće pomoći u karijeri - ponosan je Jadran Lazić.

Podsetimo, ovu neverovatnu izložbu i predstavljanje monografije možete pogledati u utorak 21. septembra, u galeriji ARTE, Andrićev venac 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA