• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba "We all P(r)ay for Internet" Pavla Banovića

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba “We all P(r)ay for Internet” traje do 23. aprila

  • 0
Otvaranje izložbe We all P(r)ay for Internet

Foto: Pavle Banović/Galerija Novembar

U beogradskoj Galeriji Novembar otvorena je samostalna izložba konceptualnog i vizuelnog umetnika Pavla Banovića, pod nazivom “We all P(r)ay for Internet”.

Banović prvi put samostalno izlaže u Galeriji Novembar, a pažnju publike i kritike privukao je “sadržajem vrednim konzumiranja” – još od studentskih radova sa Likovne akademije, umetnik se bavi upravo

temama konzumacije sadržaja, pažnjom, proizvodnjom želje, ali i šire: Internet kulturom, pop kulturom, estetikom društvenih mreža, svakodnevnim životom “offline i online”, kao i ljubavlju i telesnošću u današnje vreme:

“Na ovoj izložbi su radovi nastajali u poslednje tri godine, i oni tematizuju mahom odnose između ljudi i tehnologije, konkretnije svih uređaja koje koristimo svakodnevno, posebno različitih internet fenomena i

sadržaja. Osnovna ideja ove izložbe je da nas podstakne da promislimo alatke i tehnologije koje koristimo - ili one koriste nas - i kako možemo da stvorimo nove i drugačije navike u konzumaciji,” objašnjava Banović.

Otvaranje izložbe We all P(r)ay for Internet

Foto: Pavle Banović i Sofija Buzadžić/Galerija Novembar

Istovremeno, dok kritički obrađuje navedene teme u svojim radovima, Banović preispituje i svoju poziciju kao umetnika, konzumenta i objekta, bavi se međuljudskim odnosima u novom poretku – kako stupamo u odnose i kako doživljavamo i komuniciramo ljubav u eri interneta. Svoj rad krunisao je prošle godine Mangelos nagradom, priznanjem koje se dodeljuje mladim konceptualnim umetnicima.

Otvaranje izložbe We all P(r)ay for Internet

Foto: Marijana Janković/Galerija Novembar

Izložba “We all P(r)ay for Internet” traje do 23. aprila – posetioci mogu pogledati radove Pavla Banovića u Galeriji Novembar od utorka do petka (12-20h), subotom (10-16h) i nedeljom (10-14h).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok