Vreme čitanja: oko 1 min.

Na naslovnici filipinskog izdanja časopisa "Vogue" osvanula 106-godišnja umetnica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova 106-godišnja umetnica ujedno je i najstarija žena koja se pojavila na naslovnici slavnog časopis

  • 1

Filipinsko izdanje poznatog časopisa Vogue za naslovnicu u aprilu izabralo je 106-godišnju Mariju Vang-Od Ogaj.

Ona je proslavljeni tatu-majstor, poznata po svojoj tradicionalnoj tehnici tetoviranja tapkanja rukom, koja vuče korene hiljadama godina unazad. Takođe je poznata kao Maria Ogaj, a nedavno je postala veoma popularna zahvaljujući društvenim mrežama.

"Marija Vang-Od Ogaj simbolizuje snagu i lepotu filipinskog duha. Najavljena kao poslednji tradicionalni tattoo-majstora svoje generacije, utisnula je simbole plemena Kalinga što označava snagu, hrabrost i lepotu na kože hiljade ljudi koji su hodočastili u Buskalan", rekli iz filipinskog izdanja  časopisa Vogue.

Ova 106-godišnja umetnica ujedno je i najstarija žena koja se pojavila na naslovnici slavnog časopisa. Poreklom je iz pokrajine Kalinga iz plemena Butbut, prenosi Klix.ba.

Mediji navode da je ona s 15 godina prekršila tradiciju tako što je počela da se bavi ovim tradicionalnim tetoviranjem, koje je do tada bilo rezervisano samo za muškarce iz tog plemena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA