Vreme čitanja: oko 1 min.

Goga Grubješić otvorila izložbu Ethno Couture Serbia u Pekingu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po rečima autorke cilj ove izložbe je da se prenese sva raskoš i lepota srpskih tradicionalnih nošnji gde se lepota narodnog stvaralaštva pretvara u vanvremensku visoku modu

  • 0
Goga Grubješić otvorila izložbu Ethno Couture Serbia u Pekingu Foto: Goga Grubješić/Nebojša Babić

Naša poznata stilistkinja Goga Grubješić otvorila je ekskluzivnu izložbu fotografija i video materijala pod nazivom Ethno Couture Serbia u srpskom kulturnom centru u Pekingu.

Po rečima autorke cilj ove izložbe je da se prenese sva raskoš i lepota srpskih tradicionalnih nošnji gde se lepota narodnog stvaralaštva pretvara u vanvremensku visoku modu.

Prirodna sredina, kulturno-istorijski uticaj i specifičan estetski izraz prisutan je u oblikovanju svake narodne nošnje.

Njihova autentična estetika, prepoznatljiva ornamentika, bogatstvo boja modela i krojeva su prava projekcija neiscrpne mašte estetskog doživljaja i stvaralačkog dometa naroda ističe Goga

Odevne forme nastale u narodu trajna su inspiracija za sve one stvaraoce savremenog kostima koji u svojim kreacijama suprotstavljaju ideje, razrađuju forme, kreirajući specifičan modni pečat zajednice iz koje su ponikli gledajući u prošlost i budućnost istovremeno navodi Goga.

Kostimi na fotografijama su deo bogatog fundusa našeg narodnog Ansambla "Kolo" i ovom prilikom im se zahvaljujemo na divnoj saradnji uz želju da i oni dođu uskoro ovde i prikažu ih vam kroz igru i pesmu.

Izložba Ethno Couture Serbia predstavlja kreacije koje su divan spoj umetnosti, zanata i kulturnog nasleđa, ali i neiscrpan izvor za modne trendove koji ne poznaju vreme zaključuje Goga.

Specijalna zahvalnost za ovu izložbu se odaje ministarstvu kulture Republike Srbije uz čiju podršku je realizovan ovaj projekat, kulturnom centru Ivo Andrić i domaćinu gđi. Tatjani Soldar kao i jednom od najeminentnijih srpskih fotografa Nebojši Babiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA