Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba "Mestopriča" Mirjane Stojadinović od 8. maja u Galeriji ULUS

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba "Mestopriča" traje do 25. maja u Galeriji ULUS, a Stojadinović je navela da je to osvrt na njen "dosadašnji umetnički rad, ili ono što se u stručnoj terminologiji naziva poluživotna retrospektiva"

  • 0
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Umetnica Mirjana Boba Stojadinović najavila je da će se osvrnuti na prvih 25 godina rada izložbom "Mestopriča", koja će biti otvorena 8. maja (19:00) u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).

"U okviru izložbe "Mestopriča" predstavljam devet radova koji su za mene čvorišta u kojima osećam da sam zaokružila misaone i izvedbene procese u poslednjih 25 godina, od prve samostalne izložbe 1998. godine", saopštila je umetnica.

Izložba "Mestopriča" traje do 25. maja u Galeriji ULUS, a Stojadinović je navela da je to osvrt na njen "dosadašnji umetnički rad, ili ono što se u stručnoj terminologiji naziva poluživotna retrospektiva".

Navevši da u svom radu kao osnovna materijalna sredstva koristi fotografiju, tekst, zvuk, glas i svetlost, i njihove skulpturalne kvalitete, Stojadinović je dodala da je zanima zanima "rad sa i za ograničeni broj publike, eksperimentišući sa načinima na koje iskustvo može da se podeli".

"Ovom izložbom želela sam da i sama sagledam svoj rad u celini, da vidim trajektorije koje je on pravio kroz vreme i prostor. Na izvestan način, oslobađanje balasta prošlog vraća me na početak", navela je umetnica.

Stojadinović je diplomirala slikarstvo 2002. godine i potom magistrirala crtež na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala je likovnu umetnost na Institutu Pit Cvart u Roterdamu i Fakultetu umetnosti u Plimutu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA