≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vodeći regionalni reperi saglasni: Ne postoji uticajniji hip-hop bend od Wu-Tang Clana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sama objava njihovog dolaska na EXIT izazvala je veliko oduševljenje okupljenih na konferenciji

  • 0
Press konferencija - Wu-Tang Clan Foto: EXIT Photo Team

Najveća rep grupa svih vremena Wu-Tang Clan stiže na EXIT festival, objavljeno je na jučerašnjoj izuzetno posećenoj konferenciji za javnost u Beogradu. Ovaj legendarni sastav će predvoditi veliku proslavu 50 godina hip-hopa na Petrovaradinskoj tvrđavi, a govornici na Exitovoj konferenciji su Wu-Tang Clan opisali kao „omiljenu grupu svih vremena“, „apsolutne hedlajnere“ i „večni klasik“.

Sama objava njihovog dolaska na EXIT izazvala je veliko oduševljenje okupljenih na konferenciji, među kojima su, pored medija, bili i istaknuti izvođači, hip-hop fanovi i predstavnici muzičke industrije iz regiona. Vest o dolasku na EXIT festival Wu-Tang Clan je podelio i na zvaničnom Instagram profilu, a objava je vrlo brzo prikupila preko 20.000 lajkova fanova iz celog sveta.

"Ne postoji uticajniji hip-hop bend, takav se na kugli zemaljskoj nije pojavio. Wu-Tang je večni klasik. Verujem da ih i mlađe generacije vole i podržavaju jer mora se krenuti od nečega u studiranju hip-hopa i hip-hop filozofije. Wu-Tang je najbolja baza za sve što će kasnije jedan artist da prođe ili slušalac da sluša", istakao je reper Fox, uz opšte odobravanje prisutnih.

Press konferencija - Wu-Tang Clan Foto: EXIT Photo Team

Dodao je da je ove bogove repa prvi put slušao upravo na Exitu 2008. godine i istakao koliko je taj nastup bio važan za njega kao, u tom trenutku, izvođača na početku karijere. Fox je rekao da je na Exitu prvi put slušao i The Prodigy, koji ove godine takođe stiže na Petrovaradinsku tvrđavu.

Njegovom oduševljenju zbog dolaska Wu-Tang Clana pridružila se i reperka Mimi Mercedez: „Najsrećnija sam ikad! To je moja omiljena grupa svih vremena, grupa koja me je najviše inspirisala da počnem da se bavim repom i da volim rep muziku. Jedva čekam!“.

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević je naglasio da će slavlje 50 godina hip-hopa na Petrovaradinskoj tvrđavi biti odavanje omaža celoj kulturi, sa svim muzičkim podžanrovima i promenama koje su se dogodile u prethodnih pola veka.

"Wu-Tang Clan su jedni od retkih iza kojih će se pokloniti pripadnici svih škola hip-hopa i zato je to pravi sastav da predvodi veliku proslavu 50 godina hip-hopa", rekao je Kovačević.

Press konferencija - Wu-Tang Clan Foto: EXIT Photo Team

Phat Phillie, DJ i osnivač hip-hop zajednice Blackout, čija će ekipa takođe nastupiti na ovogodišnjem Exitu, poručuje: „Nismo mogli izabrati bolju grupu da predstavlja 50 godina hip-hopa nego legendarni Wu-Tang Clan, koji su u svojoj 30. godišnjici“.

Wu-Tang Clan slavi 30. rođendan od debi albuma „Enter The Wu-Tang (36 Chambers)“, koji je jedan od najuticajnijih albuma u hip-hop, ali i muzičkoj istoriji uopšte. O važnosti ovog albuma i Wu-Tang Clan-a kao rep kolektiva, govorio je i DJ, reper i pisac Bege Fank. „Enter The Wu-Tang je nekako sakupio čitavo iskustvo zlatnog doba repa i još ga unapredio do maksimuma“, rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA