Novi krah hrvatskog filma o Gotovini: Glumica koja tumači lik njegove žene nije pozvana na premijeru

Glumica Marijana Mikulić izjavila je da niko iz produkcije nije kontaktirao sa njom

  • 1
Goran Višnjić Printskrin: Youtube/Blitz Hrvatska

Kontroverzni film o Antu Gotovini, "General" koji je postigao katastrofalno loš rezultat na festivalu u Puli, ponovo je u centru pažnje zbog novog skandala.

Naime, glumica koja tumači ulogu Dunje Gotovine, malu, ali značajnu - nije došla na premijeru. Kako je sama priznala - nisu je pozvali.

- Iskreno, iz produkcije nisu kontaktirali sa mnom, pa se nisam osećala pozvanom, a nisam htela da dolazim samoinicijativno. S druge strane, ima dosta glumaca u filmu pa su verovatno u pitanju praktični razlozi oko smeštaja i ostale logistike - otkrila je za hrvatski Story, a prenosi "24 sata.hr"

Inače, uprkos tome što je najavljivan kao naiščekivaniji hrvatski film, u filmu "General" Antuna Vrdoljaka ratni zločini za koje je optuživan Gotovina se ne pominju, a on je prikazan kao narodni heroj.

Vrdoljkov film govori o kontroverznom oficiru koji je komandovao vojno-policijskom akcijom "Oluja" u kojoj je proterano skoro 200.000 Srba, a veliki broj ubijen.

U filmu o životu generala Gotovine glavnu ulogu glumi Goran Višnjić. Reč je o daleko najskupljem filmu savremene hrvatske kinematografije.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA