≫ 

Otkriveno koja glumica će u novoj seriji igrati rusku caricu, Katarinu Veliku (PRVI TREJLER)

U seriji će biti prikazana i strastvena romansa koju je imala sa Grigorijem Potemkinom, ruskim vojskovođom i grofom

  • 0
Katarina Velika, Helen Miren Foto: Printskrin HBO

Televizija HBO je objavila prvi trejler za miniseriju koja se bavi životom poznate ruske carice Katarine Velike koja je vladala ovom zemljom u drugoj polovini 18. veka.

Naslovna uloga je poverena proslavljenoj engleskoj glumici Helen Miren, a u seriji još igraju i Džejson Klark, Džina Meki i Rori Kiner. Još uvek nije izabran datum premijere "Katarine Velike", ali je najavljeno da će miniserija početi da se prikazuje ove jeseni.

Katarina Velika će se u četiri epizode fokusirati na period na ruskom tronu jedne od najmoćnijih vladarki u istoriji. Biće prikazane političke intrige na njenom dvoru, ali i strastvena romansa koju je imala sa Grigorijem Potemkinom, ruskim vojskovođom i grofom.

Istorija pamti Katarinu Veliku kao prosvećenu vladarku koja je modernizovala Rusiju, proširila teritoriju zemlje i veštom diplomatijom ojačala njen uticaj u svetu, ali i beskrupuloznu osobu koja se popela na tron nakon što je organizovala puč protiv svog muža Petra III Fjodoroviča.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs/citymagazine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA