≫ 

Snima se serija po romanu "Konstantinovo raskršće": Evo kada pada prva klapa

Radnja se odigrava u poslednjim danima Drugog svetskog rata u Srbiji, u Nišu, na raskršću svetova

  • 0
Konstantinovo raskrsce

Foto: Promo

Roman "Konstantinovo raskršćeDejana Stojiljkovića uskoro će doživeti i ekranizaciju u vidu TV serije produkcijske kuće Firefly. Početak snimanja je zakazan za kraj 2020. godine, po originalnom tekstu Dejana Stojiljkovića i u saradnji sa scenaristom Đorđem Milosavljevićem.

Još u vreme izlaska knjige, 2009. godine, dakle u jeku njene popularnosti, autoru su stizale ponude za filmsku adaptaciju.

- Nijedna od tih ponuda, nažalost, nije realizovana, a vremena su se u međuvremenu promenila i sada su serije stale rame uz rame sa filmom kao dominantan format. Nije mi žao što se čekalo čak 10 godina da se "sklope kockice", pošto je roman po svojoj formi i sadržini pogodniji da se po njemu snimi televizijska serija. Tako će biti objedinjeni svi nivoi priče i biće vremena za razvoj likova - rekao je Stojiljković.

Izuzetno mu je drago što adaptaciju radi naš poznati i priznati scenarista Đorđe Milosavljević, dodao je.

- Imao sam prilike da pročitam scenario za pilot-epizodu i sve je odrađeno kako treba. Produkcijska kuća Firefly je svojom ozbiljnošću i ambicijom, kao i činjenicom da istovremeno razvijaju i snimaju više projekata, pokazao da je pravi izbor, a drago mi je što dele moje mišljenje da serija ima potencijala da se plasira i na strano tržište. Na kraju krajeva, dobar deo dijaloga biće na nemačkom ili engleskom, pa se sve to nekako nameće samo od sebe. Roman će tako napraviti pun krug za ovu deceniju otkad je dostupan čitaocima, od rado čitane, nagrađivane i prevođene knjige, preko strip adaptacije – pa sve do TV serije. Šta više njegov autor može da poželi? - rekao je Dejan Stojiljković.

Roman "Konstantinovo raskršće" izdat je 2009. godine, a već sledeće je postao najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji.

Radnja se odigrava u poslednjim danima Drugog svetskog rata u Srbiji, u Nišu, na raskršću svetova. Vampiri, arijevski mistici, nacisti, partizani i četnici, ilegalci i agenti stranih tajnih službi, gatare i okultisti, obični ljudi koji pokušavaju da u vremenu zla sačuvaju goli život... I rimski car, rođeni Nišlija, koji je promenio tok istorije.

Video: Ivana Dudić otkrila koliko je uzbudljiva druga sezona serije Sneke nad balkanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA