Srpski film, pisan pre 10 godina, a sasvim aktuelan i danas: Režiser otkriva sve o "Četiri ruže"

Film će premijerno biti prikazan 3. decembra u Sava centru

  • 2

Priča o podzemlju Beograda, poslovi s one strane zakona, društvo pod reflektorima noćnog kluba, samo su neke od teme koje obrađuje film "Četiri ruže" u režiji Vasilija Nikitovića, koji će premijerno biti prikazan 3. decembra u beogradskom Sava centru.

Film je nastajao čitavih deset godina, jer kako ističe reditelj, nije bilo sredstava, a i prva ideja bila je da se napravi mali umetnički film.

Srđan Todorovic, Gordan Kičić Gordan Kičić i Žika Todorović; Foto: Facebook/Četiri Ruže

- U ovom delu će poštovaoci filma moći da vide i čuju nešto što do sada nisu. Gledaoci će biti u neku ruku šokirani, prava audio-vizuelna atrakcija, videće najbolju scenu žurke ikada snimljenu, ali videće iza svega toga ipak jednu toplu priču i jednu ideju da dobro mora pobediti ako ste dobri - kaže za Telegraf.rs reditelj filma Vasilije Nikitović.

Miloš Samolov Miloš Samolov; Foto: Facebook/Četiri Ruže

Reditelj ističe da film potpuno realno oslikava naše društvo, kao i da u kritikama filma i interakciji sa ljudima ekipa dobija komentare da je ovo jedan i te kako iskren film.

- Iako je pisan pre 10 godina on je potpuno aktuelan i danas. Ali, ne samo u Beogradu, nego podjednako aktuelan i u metropolama i u Žagubici. Ovo se dešava u svakom trenutku na svakom ćošku ovog sveta - dodaje Nikitović.

A, šta se dešava sa neiskvarenim ljudima iz provincije kada dođu u veliki grad, u ovom slučaju Beograd?

Boris Milivojević Boris Milivojević; Foto: Facebook/Četiri Ruže

- Kao i svaki veliki grad i on ima svoje dobre i loše strane, a naivne i neiskvarene ljude će najpre privući upravo ovaj najzanimljiviji deo gde oni isprobavaju sve i svašta. Odete u Moskvu ili Tokio pa tri sata gledate spomenike, a onda tražite gde ima dobra zabava. E, na tim mestima se krije iskušenje. To je nešto što je karakteristično za sve velike gradove - objašnjava reditelj.

Iako se u filmu većina radnji dešava tokom noći i u ludom noćnom provodu, Nikitović kaže da je na snimanju zabranio alkohol.

- Na snimanju sam zabranio alkohol! Žika je zbog snimanja jedne scene morao da trči nekoliko krugova oko kafane da bi se zadihao - otkrio je reditelj.

Dragan Jovanović Dragan Jovanović; Foto: Facebook/Četiri Ruže

Koja je simbolika imena filma i ko su te "Četiri ruže", kako je uspeo da posle sedam godina "vrati" Dragana Jovanovića na film, a nakon nekoliko godina i glumca Miloša Samolova.... pogledajte u videu na početku teksta.

Pored Gagija Jovanovića, Miloša Samolova, filmsku ekipu čine i Boris Milivojević, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Nada Manković, Dragana Dabović i mnogi drugi.

Video: Održana premijera filma Realna priča, rediteljski prvenac glumca Gordana Kičića

(N.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    29. novembar 2019 | 17:56

    Гордан Кичић је све, само не глумац.

  • Baja

    29. novembar 2019 | 17:24

    Sve su prilike da ce ovo biti sjajno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA