Imaju i svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih: 30 godina čuvene otkačene porodice iz Springfilda

Mnogi od nas su odrasli prateći avanture Homera, Mardž, Barta, Lise i Megi...

  • 0

Da li možete da poverujete da je 1. epizoda planetarno popularne animirane TV serije "Simpsonovi" emitovana na kanalu FOX na današnji dan 1989. godine?

Mnogi od nas su odrasli prateći avanture Homera, Mardž, Barta, Lise i Megi koji žive u izmišljenom američkom gradu Springfild. Serija predstavlja satirični prikaz života radničke klase i parodira američko društvo i kulturu.

Autor celog projekta je Met Grejning koji je napravio ovu disfunkcionalnu porodicu po uzoru na svoju. Čak je Simpsonovima dao ista imena njegovih ukućana, dok je vlastito promenio u Bart.

Simpsonovi danas Foto: izismile.com

Od 17. decembra 1989. do danas, emitovano je 672 epizode "Simpsonovih", serije koja trenutno predstavlja najtrajniji američki televizijski sitkom po broju sezona i epizoda.

"Simpsonovi" su i finansijski neverovatno uspešni. Samo The Simpsons Movie iz 2007. je zaradio preko 527 miliona dolara.

Serija je dobila opštu pozitivnu kritiku u toku prvih devet ili deset sezona, koje predstavljaju njeno "zlatno doba". Time ju je proglasio najboljom TV serijom 20. veka.

Godine 2000. porodica Simpson je dobila i zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Osvojila je desetine nagrada koje uključuju 34 Emi, 30 Eni i 1 Pibodi. Njene replike se citiraju u svakodnevnom govoru.

Međutim, serija je u poslednje vreme kritikovana zbog opadajućeg kvaliteta u toku godina, a pojedini prognoziraju da će uskoro biti i ukinuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA