≫ 

Džaba "Džoker" dominira u nominacijama za BAFTA: Svu slavu su već odnele Skarlet i Margo

Robi će se u svojoj kategoriji takmičiti protiv same sebe

  • 0
Skarlet Johansen, Margo Robi Foto: AP/Tanjug

Nakon što su Zlatni globusi otvorili sezonu dodela filmskih nagrada ovog vikenda, u utorak je Britanska akademija za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) objavila nominacije za prestižne nagrade koje dodeljuje sledećeg meseca.

Film "Džoker" vodi sa 11 nominacija, uključujući one za najbolji film, najboljeg režisera i najboljeg glavnog glumca za Hoakina Finiksa.

Joaquin Phoenix Hoakin Finiks Džoker Hoakin Finiks kao Džoker Foto: Tanjug/AP

Slede ostvarenja Martina Skorsezea "Irac" ("The Irishman") i Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" ("Once Upon a Time in Hollywood") sa po 10 nominacija.

Ratni film Sema Mendeza "1917" je nominovan u kategoriji za najbolju dramu, nakon što je u istoj pobedio na dodeli nagrade Zlatni globus.

Korejski film "Parazit" ("Parasite") je takođe među nominovanim u toj kategoriji.

Osim Finiksa, u kategoriji za najboljeg glumca su i Leonardo Dikaprio, Adam Drajver, Taron Egerton i Džonatan Prajs.

Najbolja glumica će se birati između Skarlet Džohanson ("Bračna priča"), Sorše Ronan ("Male žene"), Šarliz Teron ("One su bombe"), Rene Zelveger ("Džudi") i Džesi Bakli ("Divlja ruža").

Scarlett Johansson Skarlet Johanson na dodeli Zlatnog globusa Foto: Tanjug/AP

Džohanson je nominovana i za najbolju sporednu žensku ulogu ("Jojo Rabbit"), u kategoriji u kojoj će joj društvo praviti Lora Dern ("Bračna priča"), Florens Pju ("Male žene") i dvostruko nominovana Margo Robi ("One su bombe" i "Bilo jednom u Holivudu").

Johanson i Robi će tako na ceremoniju stići sa dve nominacije, a Robi će se u svojoj kategoriji čak i takmičiti protiv same sebe. 

Za najbolju sporednu mušku ulogu nominovani su Al Paćino i Džo Peši za "Irca", Tom Hanks za "Prekrasan dan u susedstvu", Entoni Hopkins za ulogu Benedikta u "Dvojici papa" i Bred Pit za "Bilo jednom u Holivudu".

Margo Robi Margo Robi ima dve nominacije u kategoriji za sporednu žensku ulogu Foto: Tanjug/AP

Na pitanje da se glumačke kategorije "čine vrlo bele", izvršna direktorica BAFTA-e Amanda Beri odgovorila je BBC-ju da i ona to pomislila kada je prvi put pogledala popis nominovanih.

- Ali, to nije nepoštovanje ni prema kome, lista je neverovatno jaka - dodala je.

Svečana dodela nagrada biće održana 2. februara, a domaćin će biti poznati britanski voditelj Grejem Norton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA