≫ 

Bjelogrlić o optužbama da je nudio mito Gagi Antonijeviću 2016. godine: Zašto 4 godine kasnije?

- Nikada takvu prepisku nisam vodio sa Antonijevićem, niti sam mu nudio mito - kaže Bjelogrlić

  • 12
Predrag Gaga Antonijević, Dragan Bjelogrlić Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Proslavljeni reditelj Predrag Gaga Antonijević optužio je kolegu reditelja, producenta i glumca Dragana Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja", prenosi Blic. Isti list objavio je i Bjelogrlićev demanti.

Antonijević je dostavio medijima i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome “da bi moglo da se zaradi 100 soma”, a u mejlu se vidi i da Antonijević to kategorički odbija.

Bjelogrlić: Lažirana prepiska

Dragan Bjelogrlić Dragan Bjelogrlić, Foto: Milena Đorđević

Međutim, kreator i idejni tvorac serije "Senke nad Balkanom" i mnogih drugih filmskih i serijskih ostvarenja koji su obeležili prethodne godine, tvrdi da je ta prepiska lažirana.

- Nikada takvu prepisku nisam vodio sa Antonijevićem, niti sam mu nudio mito. Kako je došlo do toga da se lažira prepiska od pre četiri godine biće utvrđeno u sudskom postupku i pred nadležnim organima. Zašto se ovaj gnusni napad na mene pojavio baš sada - zapitao se Bjelogrlić.

Smena Jelene Trivan

U nastavku svog otvorenog pisma, on objašnjava da je 25.12.2019. godine Grupacija za kinematografiju sa svim ostalim strukovnim udruženjima iz oblasti kinematografije organizovala sednicu na kojoj je doneta odluka da se traži smena Jelene Trivan i čitavog Upravnog odbora Filmskog centra Srbija.

Promocija nove televizijske serije Drzavni sluzbenik odrzana u Kombank dvorani Predrag Antonijević, Foto: ATA Images

- I baš na dan kada je taj zahtev formalno poslat, Antonijević dostavlja Asociaciji reditelja lažnu prepisku u kojoj mu navodno tražim mito. Postavlja se pitanje zbog čega Gaga Antonijević nije ranije prijavio ovo moje protivzakonito ponašanje u aprilu 2016. godine, od kada datira izmišljeni mejl nego čak četiri godine kasnije i to baš na dan kada se traži smena Jelene Trivan - napisao je između ostalog Bjelogrlić.

Antonijević je prethodno istakao da nije želeo da govori o tome pred UO FCS kako ne bi kompromitovao film “Jesen samuraja”, koji mu se dopao, a koji bi sigurno bio na udaru da je izneo “Bjelogrlićevu nepristojnu ponudu”.

Sve što imam rešavaću pred nadležnim institucijama

- Jasno je da ustaljenim metodama spinovanja tema medija ne treba da bude zahtev za smenu Jelene Trivan i UO FCS nego moje navodne koruptivne aktivnosti. Ne želim da budem deo ove hajke i po ovim pitanjima se neću više oglašavati, sve što imam rešavaću pred nadležnim institucijama - zaključio je Bjelogrlić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    11. januar 2020 | 18:33

    Ovaj glumac me je u jednom periodu života oduševljavao ali samo kao glumac . Danas samo razočarenja koja on sam izaziva svojim postupcima .

  • M48

    11. januar 2020 | 16:42

    Kako verovati čoveku koji nosi majicu sa likom Jove Divjaka ubice Srpske dece?

  • Bane

    11. januar 2020 | 16:50

    Pa i da je nudio ,ko nije u ovoj banana drzavi primio mito .... Od jednom svi posteni,ajde molim te. Bjela je covek koji je digao kinematografiju i ove mucene glumce na noge. Od bede i zaborava... Svaka mu cast !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA