Za ova 3 muškarca se priča da će odmeriti snage u kategoriji za najboljeg glumca na dodeli Oskara

Danima se već nagađa ko će biti nominovan za prestižnu nagradu Oskara, a evo kakva su predviđanja i čija se sve imena spominju

  • 0
Hoakin Finiks, Adam Drajver i Leonardo Dikaprio, Oskari Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Lev Radin/Zuma Press/Profimedia

Glumci Džon Čo (47) i Isa Rai (35) u ponedeljak će pročitati nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oskar u 24 kategorije. Svetski mediji već danima pišu o tome ko bi mogao da bude među nominovanima, a kako se bliže nominacije, povećava se i broj pretpostavki.

Nakon što je film "Bilo jednom u Holivudu" ostvario zapažen uspeh proteklog leta, svi nagađaju kako će u ponedeljak zaraditi i nominaciju za Oskara.

Delo Kventina Tarantina u kom glume Leonardo Dikaprio i Bred Pit osim nominacije za najbolji film mogao bi da pokupi i onu za naboljeg glumca, naboljeg sporednog glumca, najbolji scenario, najbolju kinematografiju, najbolju montažu, najbolju produkciju i brojne druge.

Dikpario i Pit/Bilo jednom u Holivudu Scena iz filma "Bilo jednom u Holivudu"; Foto: Printscreen/YouTube/ Sony Pictures Entertainment

Od ostalih filmova koji se spominju za najviše mogućih nominacija tu su "Irac" Martina Skorsezea i "1917" Sema Mendeza.

Nominacije za BAFTA-u objavljene su pre nekoliko dana, a komentari delom sveta odmah su se okomili na činjenicu da su svi nominovani belci. Isto tako, pretpostavka je da će ove godine i Oskari biti u jednakom stilu, to jest da će među nominovanim, osim eventualno filma "Parazit", biti samo belci. Upravo bi film "Parazit" mogao da dobije do nekoliko nominacija, a među njima je i ona za najboljeg sporednog glumca.

S obzirom na činjenicu da nema previše filmova iz prošle godine koji bi mogli da budu u trci za Oskara, svetski mediji prednost daju i filmu "1917" zbog Zlatnih globusa, na kojima su kući odneli nagradu za najbolju režiju i najbolju dramu.

Najvažnije pitanje koje svi postavljaju jeste ko će dobiti nominaciju za najboljeg glumca. Trojica glumaca za ovu trku jesu Hoakin Finiks ("Joker"), Adam Drajver ("Marriage Story") i Leonardo Dikaprio ("Bilo jednom u Holivudu").

Zvezda filma "Rocketman" Taron Egerton takođe je u užem izboru, ali brojni kritičari smatraju da pored jake konkurencije, on nema izgleda za nominaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA