• 0

"Dalje je postojala samo depresija..." Emotivni govor Feđe Stojanovića na komemoraciji Nedi Arnerić

- Nema više Nede, ne mogu da poverujem... Nema one predivne dame sa velikim slovom D. Nema moje prijateljice... - jedva je završio Feđa

  • 0

Feđa Stojanović (71) održao je emotivni govor na komemoraciji Nedi Arnerić, održanoj danas, u četrvtak 16. januara, u Jugoslovenskoj kinoteci.

- Nedi je gluma donela puno, ali joj je puno i oduzela. Još kao devojčica je postala velika jugoslovenska zvezda, ali zbog toga nije imala detinjstvo, a onda ni pravo devojaštvo. Sve je preskakala. A, onda, kada je ušla u ozbiljne, zrele godine, uvek mi se činilo da želi to da preskoči i da stupi u neku novu fazu. Ali, dalje nije postojalo. Dalje je bila samo depresija - počeo je Feđa.

Neda Arnerić komemoracija

Komemoracija Nedi Arnerić, Foto: Nikola Tomić

- Igrali smo zajedno u Ateleju 212, "Mravlji metež", ali tada još nismo bilo toliko bliski. Pravo prijateljstvo se otvorilo pre 4 godine kada smo krenuli da igramo rimejk "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" u divnom malom pozorištu "Carte Blanche" koje se nažalost ugasilo. Volela je da igra Borku koja je u poznim godinama i zaljubljuje u prostotudšnog Milića i često je govorila da je ljubav moguća i u tim godinama - prisetio se.

Neda Arnerić komemoracija

Feđa Stojanović, Foto: Nikola Tomić

- Proputovali smo Australiju, Kanadu, region... Radovala se na sceni, a onda je nastupala depresija iz koje nije uspevala da se izvuče. Neda je bila vredna, proesionalna i prava dama sa velikim slovom D. Njen način ophođenja je bio toliko fin, gospodski, uglađen, da je potpuno odudarala od sredine u kojoj živimo. To bi vas prinudno nateralo da sa njom morate da razgovarate na sličan način, inače bi delovali sami sebi vulgarno i nepristojno. Bila je nesigurna u sebe, svoj talenat i činilo joj se da uvek mora sve ispočetka, a ostavila je iza sebe toliko toga - kazao je Stojanović, a onda je jedva završio govor.

- Nema više Nede, ne mogu da poverujem... Nema one predivne dame sa velikim slovom D. Nema moje prijateljice...

(I.C. - M.P.)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima