• 56

Srpski glumac na meti zbog uloge u filmu koji veliča Gotovinu, a evo šta kažu njegove starije kolege

- Ne verujem ni da bi hrvatski glumci hteli da se pojave u ostvarenju koje se bavi Ratkom Mladićem - prokomentarisao je Andrija Kuzmanović

  • 56

Srpski glumac Stefan Vukić (28) pristao je da igra u hrvatskoj seriji i filmu "General", gde se veliča Ante Gotovina koji je pred Haškim tribunalom bio optužen za ratne zločine. Zbog uloge u pomenutom projektu, u kojem igra vojnika JNA koji je prikazan kao negativac, Stefan je osuđen od strane brojnih ljudi koji izražavju nezadovoljstvo, kao i od kolega glumaca.

Kako se navodi, Vukić je, navodno, po danu snimanja za ovu ulogu plaćen 1.000 evra.

Reditelj Radoš Bajić (66) rekao je da je mladi glumac trebalo da razmišlja šta radi, jer je na početku karijere, kao i da je morao da zna koga sme, a koga ne sme da igra, tvrdi Informer. Kako su preneli, Bajić je navodno rešio da "više ne angažuje Vukića za naredne projekte, jer on radi za publiku, a ne za novac".

Radoš Bajić

Radoš Bajić, Foto: Nikola Tomić

- Ceo život sam vodio računa kako ću vodite sebe kao glumca. Mi radimo za publiku, a ne samo za novac. Glumac, a posebno mlad i na početku, mora da brine o svojoj karijeri i šta sme da igra, a šta ne. Film i serija Antuna Vrdoljaka veliča Gotovinu, a što je još opasnije, to je politička lakrdija koja veliča kompletnu nesreću koja dogodila srpskom narodnu. Kroz seriju i film žele da rehabilituju Gotovinu i naprave revizuju istorije, a nijedan Srbin ne treba u tome da učestvuje - rekao je Bajić.

Glumac Slobodan Ćustić kaže da nikako ne podržava odluku mlađeg kolege Stefana Vukića, koristeći i teške reči, poput "prodao se".

"Nikad ne bih glumio u filmu o nekome ko je naneo zlo našem narodu. Ne postoje te pare, niti umetnički izazov! Nijedan glumac osim Stefana nije želeo da prihvati tu ulogu. Prodao se! Onaj kome je sve na prodaju ostaće bez ičega!", kaže Ćustić.

Slobodan Custic

Slobodan Ćustić, Foto: ATA Images

- Verujem da bi hrvatske kolege rado igrale u filmu o Ratku Mladiću. Naravno, u onom u kojem bi on bio negativac! - dodao je.

Sličnog mišljenja je i Andrija Kuzmanović.

- Ne verujem ni da bi hrvatski glumci hteli da se pojave u ostvarenju koje se bavi Ratkom Mladićem - rekao je Andrija.

Ipak, pojedini glumci su Vukićev postupak posmatrali sa "glumačke strane" i kažu da politiku i glumu ne treba mešati.

- To je samo uloga. Ne znam da li bih je kao Stefan prihvatio, jer nisam upućen u detalje, niti sam pročitao scenario - kaže Boris Milivojević.

- Primitivno je to što se radi. Nemam društvene mreže jer svako daje sebi za pravo da komentariše tuđi rad. Lako je sakriti se iza tuđih imena. Nema razloga da se ijedan glumac stidi neke svoje uloge. Međutim, nije dobro petljati se u politiku. Kad igraš u takvim projektima, možeš da očekuješ i neku vrstu osude. Mene je jedan student pitao da li da igra u spotu za jednom stranku. Nisam želeo da bilo koga ja usmeravam. Glumac mora da misliti svojoj glavom i da bude kovač svoje sreće - rekao je Irfan Mensur.

Irfan Mensur

Irfan Mensur, Foto: Nikola Tomić

Glumac Marko Vasiljević koji je imao ponudu da igra u "Generalu" kaže da razume Stefana što je prihvatio angažman.

- Plaćali su 1.000 evra po danu snimanja. Stefan je to verovatno prihvatio samo zbog honorara. Bio sam i ja tada u lošoj finansijskoj situaciji, ali sam rekao da ne mogu da igram - objašnjava Vasiljević za Kurir, koji igra glavnu ulogu i filmu "Zaspanka za vojnika" i seriji "Ubice mog oca".

Stefan Vukić, Marko Vasiljević

Marko Vasiljević i Stefan Vukić, Foto: Instagram/stefan__vukic

Stefan Vukić u Srbiji je najpoznatiji po ulozi vođe navijača u seriji "Ubice mog oca", a dve manje epizode ima i na projektima Radoša Bajića "Šifra Despot" i "Preživeti Beograd".

Video: Da li bi Beograđani radili za 1.000 evra u Hrvatskoj? Evo kako je odgovorila žena rodom iz Vukovara

Video: Jedini navijač Francuske u zagrebu prvo se grlio sa Hrvatima a posle dobio batine

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simo

    Za mene je apsolutno neprihvatljivo da Srbin igra u filmu koji tendenciozno jednu stranu predstavlja u najgorem svetlu i na svaki nacin diskvalifukuje Srbe kao naciju. Vojska i Srbi u tadasnjoj JNA su predstavljeni na najnegativniji nacin da je to i postenim Hrvatima degutantno. Sa druge strane zlocinci se predstavljaju kao super heroji. Druga stvar bi bila da je reziser te dogadjaje i ljude hteo realno da predstavi.

  • salko

    Pa ne moze svako biti Ricard Barton da glumi Tita.Treba biti ime da se to postigne!?

  • Matko

    Njegove starije kolege ga i blate. On je glumac, to je njegov posao,od toga živi. Stoga zamislite koliko bi glumaca trebalo osuditi koji su glumili naciste za vreme bivše države. Žalosno!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima