≫ 

Najemotivniji trenutak Oskara: Bili Ajliš peva čuvenu pesmu Bitlsa, dok je iza slika Kobija Brajanta

"Život je prekratak da bi stajao u mestu i dosađivao se. Moraš dalje. Moraš da nastaviš da ideš"

  • 0
Oskar Kobi Brajant Printskrin: Youtube/ABC

- Zašto je morala da ode? Ne znam, nije rekla - pevala je Bili Ajliš sinoć pesmu "Yesterday", dok su se iza nje, na ekranu u Dolbi teatru, gde se održala dodela Oskara, smenjivale slike nadavno preminulih dobitnika ove nagrade - pre svega Kobija Brajanta i Kirka Daglasa.

Mlada muzička zvezda emotivno je otpevala ovu numeru Bitlsa, dok ju je njen brat Finijas pratio na klaviru. Dvojac je najavio proslavljeni reditelj Stiven Spilberg, koji je bio prijatelj sa Daglasom i prisustvovao je njegovoj sahrani.

- Legende i ikone. Naši prijatelji i kolege umetnici, koji su nas inspirisali i duboko dirnuli - kratko je najavio on.

A na ekranu se prvo pojavilo lice Kobija Brajanta, uz njegov citat "Život je prekratak da bi stajao u mestu i dosađivao se. Moraš dalje. Moraš da nastaviš da ideš". Nad Dolbi teatrom se na nekoliko sekundi nadvila fotografija Kobija Brajanta, kako pozira sa Oskarom u ruci, osvojenim za kratki animirani film "Draga košarko" 2018. godine. Iz publike se čuo glasan aplauz.

Memorijalni deo je počeo Brajantom, a završio se Kirkom Daglasom. Glumac i producent koji je preminuo prošle srede u poslednji čas je je ubačen u ovaj omaž. Daglas je bio tri puta nominovan za Oskara, ali uprkos neprikosnovenom talentu nikada nije osvojio ovu nagradu za konkretnu ulogu. Godine 1996. dodeljen mu je Osakar za životno delo. I Daglasov lik pozdravljen je tapašanjem i uzvicima.

Između njih dvojice, jednog koji je otišao prerano, a drugog koji je bio blagosloven da doživi pozne godine i vidi generacije koje ostaju posle njega, našlo je još nekoliko glumaca, reditelja, šminkera - ljudi bez kojih stvaranje filmova ne bi bilo moguće.

Video: Oskar otišao u Južnu Koreju, a Bred i Leonardo se bratski grlili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA