Kičić pre početka Oskara pogodio skoro sve dobitnike: Otkrio nam je i ko je bio njegov favorit

Srpski glumac, doduše, nije pogodio koje ostvarenje će biti proglašeno za najbolji film. On je predložio "1917", ali je Oskara dobio "Parazit"...

  • 1
Gordan Kičić, Bong Joon Ho

Gordan Kičić, Bon Džun Ho / Foto: A. Nalbantjan, Tanjug/AP

Gordan Kičić je na jučerašnji dan, pred 92. dodelu Oskara, na svom zvaničnom profilu na Twitter-u predvideo moguće dobitnike najprestižnije filmske nagrade.

Većinu kategorija je pogodio, između ostalog da će dobitnici biti Bong Džon Ho (režija), Hoakin Finiks (glavna muška uloga), Rene Zelveger (glavna ženska uloga), Bred Pit (sporedna muška uloga), Lora Dern (sporedna ženska uloga), Rodžer Dikins (kinematografija) i "Parazit" (najbolji strani film).

 

Kičić, doduše, nije pogodio koje ostvarenje će biti proglašeno za najbolji film. On je predložio "1917", ali je Oskara dobio "Parazit".

Na pitanje da li je neko na sinoćnoj dodeli Oskara oštećen, Gordan Kičić je za portal "Telegraf.rs" izjavio:

- To je pitanje ličnog ukusa. Mislim da je ovakav rezultat bio logičan, ako pratite dodelu Zlatnih globusa, Bafte itd. Većina dobitnika je bila očekivana. Ono što je bilo neočekivano je to da je za najbolji film proglašen "Parazit". Ali, drago mi je zbog toga. To je odličan film - rekao je Kičić i dodao:

- Dosad se nikad nije desilo da film, koji nije sa engleskog govornog područja, dobije glavnu nagradu na Oskarima. Drago mi je da je kanski pobednik poneo zlatnu statuu, što mislim da se, takođe, nije dogodilo u poslednje vreme.

Oskar 2020

Bong Džon Ho / Foto: Tanjug/Invision/AP

Što se tiče njegovih favorita, Kičić nam je napomenuo da ih je imao nekoliko, ali se jedan posebno izdvojio...

- Ove godine, pored "Parazita", jedan od najdražih filmova mi je bio "Zec Džodžo", Taike Vaititija, čiju karijeru već godinama pratim. Mislim da je to veoma zanimljiv i poseban film. Drago mi je što je dobio Oskara za najbolji scenario.

(D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzonii

    10. februar 2020 | 17:03

    "JoJo Rabbit"je, kao i "Parazit" i "Joker", odusevio u 2019. Stvarno su sva tri u istom rangu. 10+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA