≫ 

Amerikanci pišu o srpskim serijama: Za oko im zapali "Tajkun", "Klan", "Močvara"...

Srbija je tako dospela u žižu svetske kinematografije

  • 0

Ugledni holivudski filmski magazin Varajeti (Variety) objavio tekst o beogradskoj "Fajerflaj produkciji i njenim serija "Tajkun", "Močvara" i "Klan".

Producentkinja Ivana Miković proteklog vikenda boravila je na Berlinalu, gde je stranim produkcijama i distributerima predstavila ove projekte. Srbija je tako dospela u žižu filmskog sveta, jer je sve veća potražnja za studijima i dobrim uslovima za proizvodnju igranog sadržaja.

Variety, srpske serije Printskrin: Variety

Novinari iz Amerike upoznali su se sa srpskim serijama uokviru posebnog programa na festivalu pod nazivom "Berlin/serije".

- Od tri serije koje će biti premijerno prikazane ove godine je i "Tajkun", porodična drama-triler koji govori o Vladanu Simonoviću, srpskog biznismenu koji je bogatstvo stekao 1990-ih dok se Jugoslavija raspadala u ratovima. Dok se nova politička elita distancira od njega, nekada uticajni tajkun nalazi se pred nizom pretnji od strane svojih rivala - piše Variety.

To nije jedina serija o kojoj pišu.

- Ove godine takođe će se pojaviti "Klan", o dvojici sitnih prevaranata koji završavaju u visokim krugovima srpskog podzemlja, kao i "Močvara", krimi-drama u nordijskom stilu koja prati inspektora koji juri serijskog ubicu i beži od sopstvene mračne prošlosti - piše poznati portal.

TV serija Serija "Tajkun" Foto: Milica Cvetković

List podseća na seriju o Slobodanu Miloševiću i Miri Marković ("Porodica"), adaptaciju knjige "Konstantinovo raskršće", natprirodnu priču iz Drugog svetskog rata, koja govori o nacističkom lovu na relikvije koje su nekada pripadala vizantijskom caru Konstantinu Velikom, kao i "Besnilo" Borislava Pekića, "Fatal Ally", špijunski triler bivšeg BBC novinara Tima Sebastijana.

- U pretprodukciji su i serije "Crna svadba", o istrazi ubistava povezanih sa drevnim narodnim ritualima, kao i "Zabranjen prolaz", o ocu i kćerki koji započinju novi život u selu rastrzanom između investitora i lokalnog stanovništva -  navodi list.

Prva od ovih serija koju će publika u Srbiji moći da gleda jeste "Tajkun". Prva epizoda serije Miroslava Miše Terzića biće premijerno prikazana na Festu 03. marta 2020. u okviru pratećeg programa. Na malim ekranima naći će se 15. mart na kanalu Superstar TV, a sutradan, 16. marta, na RTS-u. Trejler za ovu seriju objavljen je juče.

Video: Bjelogrlić o seriji Tajkun: Na tronu je čovek uvek sam

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA