≫ 

Preminuo Miroljub Trošić, glumac TV serije "Selo gori, a baba se češlja"

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca u Srbiji...

  • 18

Glumac Miroljub Trošić, poznatiji kao Đoda iz TV serije "Selo gori, a baba se češlja", umro je u 72. godini, prenosi Blic.

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca u Srbiji, u svim zemljama eks-Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavolela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka i bekriju.

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz detinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je poverio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obeležila vreme svog nastanka.

- Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio "Selo gori" i "Selo gori" je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo - izjavio je danas Radoš Bajić.

Đoda je iza sebe ostavio veliku porodicu i petoro unučadi.

Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepa

    25. februar 2020 | 13:10

    "Ja ne znam kolko košta 1 pivo, ja znam kolko koštu 2". Čuvena replika Đode bez koga ova serija ne bi imala šmek. Pokoj mu duši, a porodici saučešće.

  • Jjjjj

    25. februar 2020 | 13:16

    Hvala za sve dobri covjece i pozdravi nam Milasina i ostale tamo gore.

  • Toma

    25. februar 2020 | 12:51

    Najpre, duboko saucesce cenjenoj porodici. A lik zemljaka Djode u seriji,, Selo gori a baba se ceslja,, ostave neizbrisiv u srcima, pre svega nasih zemljaka, Medvedje, Bogdanja, Grabovca, Velike Drenove, Bele Vode...?! A, potom sirom Srbije. Neka mu je vecna slava i hvala za sve sto nam je lepo bodario i ostavio da ga pamtimo po dobru. Pocivaj u Bozjem miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA