≫ 

Lorens Olivije i Merilin Monro su se mrzeli, a jednu njegovu rečenicu mu nikad nije oprostila

Svađe su bile neprestane na snimanju filma "Princ i igračica"...

  • 2
Laurence Olivier, Marilyn Monroe Lorens Olivije i Merilin Monro / Foto: Wikimedia/Carl Van Vetchen, Guliver/Gareth Cattermole/Getty Images

Engleski glumac, ser Lorens Olivije, celog života je važio za šmekera svetske pozorišne i filmske scene.

Već krajem dvadesetih godina prošlog veka, počeo je da niže profesionalne uspehe. Uglavnom je birao ozbiljne, često tragične likove. Njegove pozorišne uloge Ričarda Trećeg, Edipa, Otela, Šajloka u Mletačkom trgovcu i mnoge druge, na izvestan način su postavile glumački standard u Britaniji koji su mnogi pokušavali da dostignu.

Lorens Olivije i Merilin Monro Insert iz filma "The Prince and the Showgirl" / Printskrin: YouTube/Movieclips Classic Trailers

Na filmu se proslavio portretima likova u ostvarenjima: Orkanski visovi, Rebeka, Mačka na usijanom limenom krovu, Kralj Lir, kao i u trilogiji šekspirovskih filmova Henri Peti, Hamlet i Ričard Treći.

Međutim, na snimanju filma Princ i igračica, koji je režirao i u kom je glumio glavnu ulogu, često se svađao sa Merilin Monro. Iako su dobro počeli saradnju, do kraja ovog snimanja Olivije i Monro su se prezirali. Pojedini izvori tvrde da su se "istinski mrzeli".

Naime, Monro je uvek kasnila na snimanje, ponašala se neodgovorno i nikad nijednu rečenicu nije izustila pre nego što bi se konsultovala sa svojim trenerom glume.

Olivije joj je čak u jednom trenutku rekao: "Pokušaj da budeš seksi", što mu nikad nije oprostila.

Uprkos svemu ovome, film je kasnije dobio pozitivne kritike i finansijski solidno prošao.

Dve godine kasnije, sličan problem sa Monro je imao i Toni Kertis na snimanju filma "Neki to vole vruće".

(D.V/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savrsenstvo Merilin ili Norma

    27. februar 2020 | 21:45

    Najzgodnija,najlepsa,najsexipilnija glumica. Zena sam ali kada je zena lepa,zgodna,priznajem,ali steta sto nije imala srece u zivotu od malena,pa je prerano zavrsila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA