≫ 

"Kraljica mentalnog kraha i pokvarene šminke": Pohvale za Elizabet Mos u filmu "Nevidljivi čovek"

Ovo je zastrašujuća moderna priča koja je inspirisana monstruoznim likom, adaptacija istoimenog kultnog romana engleskog pisca H. Dž. Velsa...

  • 0
The Invisible Man Elizabet Mos / Foto: Tanjug/Universal Pictures via AP

Srpska premijera filma "Nevidljivi čovek" zakazana je za 5. mart u bioskopima širom zemlje.

Ovo je SF horor film koji je režirao Li Vanel, autor franšize "Slagalica strave" (Saw) i "Zlokobni" (Insidious). Glavna uloga je poverena Elizabet Mos, sve popularnijoj i nagrađivanoj glumici, široj publici poznatoj po TV seriji "Sluškinjina priča" (The Handmaid's Tale).

The Invisible Man Foto: Tanjug/Universal Pictures via AP

Prema rečima kritike, ovo je zastrašujuća moderna priča koja je inspirisana monstruoznim likom, adaptacija istoimenog kultnog romana engleskog pisca H. Dž. Velsa.

Bejavši zarobljena u nasilnoj vezi sa bogatim i briljantnim naučnikom, radnja filma prati Sesiliju Kas (Mos) koja pokušava da pomogne. U tome joj pomažu sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka tinejdžerka. Kad dobije vest da je njen bivši dečko izvršio samoubistvo, Sesilija nasleđuje i veliko bogatstvo.

Međutim, ona počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Niz jezivih trenutaka dovodi do toga da ona shvata da je on stekao sposobnost da postane nevidljiv...

Pored Mosove, u filmu igraju i Oliver Džekson-Koen (The Haunting of Hill House), Aldis Hodž, Storm Rid, Majkl Dorman i dr.

The Invisible Man Foto: Tanjug/Universal Pictures via AP

"Nevidljivi čovek" je premijerno prikazan u SAD 28. februara 2020. godine. Dobio je pozitivnu ocenu i gledalaca i kritičara.

- Pametan, dobro odglumljen i nadasve strašan, "Nevidljivi čovek" dokazuje da stari materijal može biti zreo da postane svež, skrivajući se pred samim očima - piše na portalu Rotten Tomatoes.

The Invisible Man Foto: Tanjug/Universal Pictures via AP

Gluma Elizabet Mos je posebno hvaljena.

- Postala je kraljica televizijskog mentalnog kraha i pokvarene šminke - napisala je Alison Vilmor iz Vulture magazina.

- Čeznem da je vidim u više filmova koji ne zahtevaju toliko seksualnog, fizičkog i emotivnog nasilja, a ovde je neverovatna! Smoje umeće širi van platna, gurajući sebe preko granice. A to radi s uživanjem - napisao je Bendžamin Li u listu "Gardijan".

Video: Šeron Stoun ponovo na aplikaciji za upoznavanje, a evo šta glumica očekuje od budućeg partnera

(D.V./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA