≫ 

Dejvid Tjulis, profesor Lupin iz "Harija Potera": "Nedostaje nam magije u ovom svetu"

Dejvid Tjulis na ovogodišnjem Festu predstavlja film "Počasni gost"

  • 0
Dejvid Tjulis Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ljudi su zaboravili da sanjaju, suviše smo nestrpljivi i potrebno nam je da malo usporimo i sagledamo gde smo, da se zagledamo u zid i maštamo - kaže glumac Dejvid Tjulis, koji na ovogodišnjem Festu predstavlja film "Počasni gost" reditelja Atoma Egojana.

Tjulis, koga mlađa publika najbolje pamti kao profesora Lupina u filmovima o Hari Poteru, govori o neobičnoj ulozi inspektora za hranu, ali mnogo važnije od toga - ulozi oca u porodičnoj drami koja se bavi tajnama, odnosima između oca i ćerke, traumama koje se vuku iz detinjstva…

- Profesija inspektora za hranu je nešto o čemu nikada nisam razmišljao, ali nakon ovog filma vrlo pratim kuda i odakle ide hrana kada sam u restoranu - šaljivo počinje razgovor veliki glumac.

Birajući uloge, ističe, uvek traži nešto drugačije od onoga što je radio, nešto od čega će mnogo naučiti, što će ga promeniti…

- Moj lik je pre svega otac, čovek koji shvata da živi u velu tajni i zbog toga je u nemogućnost da komunicira… On je pre svega profesionalac u svom poslu, ali mogao je biti bilo šta - kaže Tjulis.

Spremajući se za ulogu, kako ističe, nije morao da uči na koliko stepeni meso treba da stoji, ali je moram da kopa po svojim osećanjima, da razmišlja o roditeljstvu, tugi, razgovorima…

- Mislim da moram da kažem da se danas ponekad čini važnijim da deluje da smo nešto postigli, nego da imamo osećaj sopstvene vrednosti - mislim da smo danas vrlo nestrpljivi i da smo smo, što je najtužnije, zaboravili kako da sanjamo - setno kaže glumac.

Dejvid Talis Fest 2020 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Napominje da ne bi voleo da se previše intimno obraća, ali da smatra da se treba skrenuti pažnja na to da moramo da usporimo.

- Rekao sam jutros svojoj ženi da sam o tome počeo da razmišljam kada sam gledao u jedan tapet. Samo sam stajao i gledao u zid. To više ne radimo, ja ne radim - kaže Tjulis.

Tapeti su ga, kako otkriva, podsetili na detinjstvo jer je odrastao uz prodavnici istih.

- Današnja deca ne mogu da sede ispred tapeta i zamišljaju šta sve vide, njima bi to bilo dosadno posle minut, to je šteta - iskren je Dejvid.

Posebno zanimljiva scena u filmu bila mu je ona u kojoj je morao da leži u kovčegu, to mu je probudilo razmišljanje o životu i podsetilo ga na to kako je kao mlađi imao strah od smrti.

via GIPHY

- Natera vas da se zamislite, a sada sam imao prilike da vidim kako će to biti kada dođe onaj dan - ističe glumac.

Bogat je opus Tjulisovih filmova, ali kao posebno dragu ulogu izdvaja Remusa Lupina u popularnoj franšizi "Hari Poter".

- Taj period života je bio predivan. Pre nekoliko dana bio sam u Francuskoj i sedeo sam sa decom svojih rođaka i prelistavao knjigu o Hariju. S njima sam prošao kroz različite slike i vratio se ponovo u taj svet - kaže i dodaje da je glumcu lako da zdravo za gotovo uzima filmove, jer se oni konstantno nižu, ali da se trudi da Lupina često vraća u sećanje.

Za kraj dodaje: - Nedostaje nam magije u ovom svetu, da se zaustavimo, i kao što sam rekao, da se zagledamo u zid i maštamo.

Video: Najveći sabor fanatika Hari Potera u Barseloni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA