≫ 

Hoće li ovako biti i kod nas? Kina ponovo otvorila bioskope, ali gledaoce u njih pušta pod 4 uslova

Posetioci bioskopa moraće da ispoštuju stroga pravila

  • 1
bioskop Foto: Pixabay/Vladvictoria

Tačno 205 bioskopa ponovo će biti otvoreno sutra, u subotu 28. marta, u Šangaju, javljaju kineski mediji. Sa već preko 500 bioskopa koji ponovo rade u ostalim kineskim provincijama, ovo je jedan od znakova da se zemlja ponovo vraća u normalu nakon epidemije korona virusa.

Neće, ipak, sve biti kao nekada. Posetioci bioskopa moraće da pokažu svoje zdravstvene izveštaje, na ulasku će im biti izmerene temperatura, a nosiće maske tokom projekcije. Sedeće na sigurnoj udaljenosti jedni od drugih, a između projekcija cele sale biće dezinfikovane.

Još je rano da u Kinu stignu najnoviji naslovi, ili barem oni koji su premijere uspeli da održe pre izbijanja pandemije. Tako da će se u prvoj ponudi naći oko 20 filmova, među kojima će biti "Zelena knjiga" iz 2018, "Zalutala Zemlja" ("The Wandering Earth") - kineski naučno-fantastični film snimljen prošle godine, ili "Vuk ratnik 2" ("Wolf Warrior 2"), njihova domaća akcija do pre tri godine, prenosi Deadline.

Kineski distributeri obratili su se Holivudu sa molbom da se i njihovi filmovi nađu na platnima kineskih bioskopla dok se polako dižu na noge. Pretpostavlja se da će zasada četiri filma "Osvetnici", "Interstelar", ""Početak" i "Hari Poter" biti na listi.

Karte će moži da se kupe onlajn, a promo cena od 28. marta do 26. aprila iznosiće oko 1.41 dolar. Za to vreme ukupno će biti dostupno 600.000 karata. U Šangaju postoji preko 380 bioskopa, a plan je da se jedan po jedan svi ponovo vraćaju u posao.

Ipak, kada su prošlog vikenda otvorena prva kina, gledaoci nisu pohrlili u njih. Neki su još uvek strepeli od zaraze i okupljanja sa velikim brojem ljudi, dok su drugi jednostavno rekli da će radije sačekati da se na repertoaru nađu novi filmovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    27. mart 2020 | 17:14

    Šta smo napravili od naše planete uskoro,pa već i sada kod corona moraćemo biti u nepropusnoj odeći sa skafanderima, a i kuće hermetički zatvorene sa klimama koje će štititi od virusa i zagađenog vazduha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA