Vreme čitanja: oko 1 min.

Serijal "Kulturista u Rusiji" osvojio prestižnu rusku nagradu "Kristalni kompas"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je navedeno, "Kulturista u Rusiji" je dokumentarni putopisni serijal koji se od 2022. godine snima uz inicijativu i podršku Ruskog doma i upoznaje gledaoce iz Srbije i regiona sa Rusijom iz ugla moderne države i "njenim istorijskim i kulturnim nasleđem, turističkim i gastronomskim atrakcijama"

  • 0
Film bioskop Foto-ilustracija: Pixabay

Serijal "Kulturista u Rusiji" srpskog televizijskog voditelja Boška Kozarskog i Ruskog doma osvojio prestižnu rusku nagradu „Kristalni kompas“ u nominaciji „Nagrada publike“, navedeno je u saopštenju Ruskog doma.

Kako je navedeno, "Kulturista u Rusiji" je dokumentarni putopisni serijal koji se od 2022. godine snima uz inicijativu i podršku Ruskog doma i upoznaje gledaoce iz Srbije i regiona sa Rusijom iz ugla moderne države i "njenim istorijskim i kulturnim nasleđem, turističkim i gastronomskim atrakcijama".

Realizuje ga dvočlana ekipa u sastavu autora i voditelja serijala Boška Kozarskog i njegovog brata Save koji je ulozi snimatelja.

Kako je objašnjeno, "Kulturista" je bio jedini strani televizijski projekat koji se plasirao u Top 10, a pobednici ostalih deset nominacija biće objavljeni 30. maja na ceremoniji u Moskvi.

Serijal je privukao pažnju više miliona gledalaca, koji ga mogu pratiti na kanalu "Balkan Trip TV" i Jutjubu (Youtube).

Do kraja 2023. godine su snimljene i emitovane četiri sezone serijala o kojima su izveštavali i ruski državni televizijski kanali „Prvi kanal“ i NTV, kao i mnogi ruski regionalni mediji, a emisiju redovno prati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA