≫ 

Nije planirala da zaplače čitajući pesmu: 10 razloga zašto volimo "10 stvari koje mrzim kod tebe"

Prvenstveno se mislilo da će biti "još jedan tipični srednjoškolski film", ali zbog niza nesvakidašnjih scena i dobrog scenarija, ostvarenje je zauzelo bitnu poziciju u filmskoj istoriji...

  • 1
10 stvari koje mrzim kod tebe Džulija Stajls / Printskrin: YouTube/Maria GSub

U vreme snimanja, sad već kultne, romantične komedije 10 stvari koje mrzim kod tebe, Džulija Stajls, Hit Ledžer i Džozef Gordon Levit su zaista bili tinejdžeri, budući da je mnogima poznato da većina američkih glumaca privatno uglavnom bude starija od likova koje igraju.

Film je premijerno prikazan na današnji dan 1999. godine i ubrzo postao imperativ za sve srednjoškolce. Prvenstveno se mislilo da će biti "još jedan tipični srednjoškolski film", ali zbog niza nesvakidašnjih scena i dobrog scenarija, ostvarenje je zauzelo bitnu poziciju u filmskoj istoriji.

10 stvari koje mrzim kod tebe Stajls i Hit Ledžer / Printskrin: YouTube/MsMojo

Zasnovan na Šekspirovoj komediji Ukroćena goropad, radnja prati novog učenika Kamerona (Gordon-Levit), koji se prvi dan u školi zaljubljuje u Bjanku (Larisa Olejnik). Sa druge strane, "loš momak" Patrik (Ledžer) je potkupljen da na sastanak izvede njenu tvrdoglavu, uvek loše raspoloženu, stariju sestru Ket (Stajls), kako bi i mlađa Bjanka mogla da izlazi s momcima (tatino pravilo). Normalno, nastaje prava zbrka...

Ovom prilikom smo izdvojili i nekoliko zanimljivih nepoznatih činjenica o 10 stvari koje mrzim kod tebe (pojedini prevode i 10 razloga zašto te mrzim):

1. Pored Šekspirovog dela, film je zasnovan i na izvesnom unosu u dnevniku scenaristkinje Karen Mekula, koji je zapisala u srednjoj školi, u obliku liste 10 stvari koje mrzim kod Entonija.

2. Film je delom stekao uspeh zbog neverovatne hemije koja je vladala među glumcima, a Dejvid Krumholc, koji je tumačio Majkla, istakao je da su svi članovi ekipe brzo postali prijatelji, pa su jednostavno mogli međusobno da sarađuju.

10 stvari koje mrzim kod tebe Džozef Gordon-Levit / Printskrin: YouTube/MsMojo

3. Dok je čitala čuvenu pesmu "10 stvari koje mrzim kod tebe", Džulija Stajls je zaista plakala, a za Cosmopolitan je izjavila da to "nije planirala".

4. Džoš Hartnet i Ešton Kučer su bili u užem izboru za lik Patrika, ali ih je Ledžer "potukao". Ovo je ujedno bio njegov prvi američki film.

5. Stajlsova je sa Ledžerom ostvarila svoj prvi filmski poljubac.

6. Larisa Olejnik je izjavila da je Stajlsova bila ta koja je predložila Ledžeru da otpeva čuvenu Can't Take My Eyes Off Of You Frenkija Valija u sad već ikoničnoj sceni.

7. Zbog plesa na stolu, Stajlsova je kasnije dobila ulogu u Save the Last Dance (2001).

8. Nakon premijere, Ledžer je dobio ponude za nekoliko tinejdžerskih filmova, ali ih je sve odbio, ne želeći da bude "ukalupljen".

9. Crveni Dodge Dart, koji Džulija vozi u filmu, privatno je pripadao Hitu.

10. Džozef Gordon-Levit smatra da je ovaj film bolji od Građanina Kejna. Godine 1999. promovišući ostvarenje u TV emisiji The Daily Show, Levit je izjavio da je ovo "najbolji film ikad napravljen".

- Skinuće Građanina Kejna s prestola. U njemu igra devojka po imenu Džulija Stajls. Najbolja glumica ikada. Svako u ovom filmu: najboljih osam glumaca svih vremena – izjavio je Gordon-Levit.

(D.V./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA