Dejvid Linč u karantinu našao zanimaciju - vodi vremensku prognozu

"Ovde u Los Anđelesu je...pomalo oblačno...neka magla jutros..."

  • 1
David Lynch Dejvid Linč / Printskrin: YouTube/DAVID LYNCH THEATER

Dejvid Linč nije režirao film već 13 godina, ali to ne znači da ništa ne radi. Zapravo baš suprotno. Pored TV serije Twin Peaks: The Return, snimio je i album, napisao memoare, držao Masterclass, nadgledao stvaranje Twin Peaks igre virtualne realnosti, i napravio kratkometražni film o mravima koji jedu sir.

Linč je stvorio filmove Eraserhead, Blue Velvet i Mulholland Drive, ali izgleda da jednako uživa u bilo kom mediju. Naime, u toku karantina zbog pandemije korona virusa, on snima izveštaje o vremenskoj prognozi.

- Ovde u Los Anđelesu je...pomalo oblačno...neka magla jutros – kaž uvaženi filmski stvaralac u svom izveštaju za 11. maj 2020. i dodaje:

- Oko 17 stepeni Celzijusa. Sve ovo bi trebalo kratko da traje, pa ćemo imati sunčeve svetlosti i 21 stepen.

Linč živi u Los Anđelesu, gradu za koji američka vlada planira da produži karantin za još najmanje tri meseca. Nedostatak ljudskog kretanja je učinio čudo za kvalitet vazduha ovog grada, ali taj element još uvek nije prisutan u Linčovom izveštavanju.

- Imamo oblake i maglu, sa malo plavom osvetljenja – kaže jutra 12. maja. – Ali, kao i dan ranije, magla bi trebalo da se raščisti, pa ćemo imati sunčeve svetlosti.

Njegovi verni obožavaoci znaju da je ovo, zapravo, nastavak njegovih dnevnih vremenskih izveštaja koje je objavljivao 2008. godine, a takođe će prepoznati i predmete iz njegove kancelarije, kao što su telefon na zidu i omiljena šolja iz koje pije kafu.

Izvesno je da će se još izveštaja pojaviti na režiserovom David Lynch Theater Youtube channel, svaki prožet njegovim prepoznatljivim optimizmom.

- Svet će biti drugačiji kad ponovo izađemo – izjavio je za Vice. – Život će biti lep. Filmovi će se vratiti. Sve će se vratiti na lepši način, verovatno...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    15. maj 2020 | 16:09

    Pa nije režirao film, s tim što je režirao Tvin Piks - Povratak 2017, koji je snimao Kao film Od 18 sati,koliko I serija ima epizoda...malo li je?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA