≫ 

Rakibusters iliti Jahači kazana: Grci rakijom spasavaju svet od korone u ovom kratkom filmu

"To je rakija, bejbi, to je vatra, bejbi, sipaj mi jednu"

  • 1
Jahači kazana, rakibusters Jahači kazana iliti Rakibusters / Printskrin: YT/Καλοκαίρι Στο Νότο

Samo 10-ak minuta traje komedija "Rakibusters" koja je proteklih dana pokupila silne pohvale, a koja se na duhovit način bavi problemom globalne pandemije

U njoj tri kazanrajdersa, tj. jahača kazana sa Krita, slede uputstva ludog naučnika, uverenog da je otkrio supstancu koja će virus oterati jednom za svagda. A to je, pretpostavljate, piće u koji se Krićani kunu ništa manje nego Srbi - rakija

Naučnik je, navodno, otkrio da je rakija smrtonosna za COVID-19, te ubeđuje proizvođače ovog alkoholnog pića (jahače kazana) da testiraju njegovu teoriju. Trojica jahača tako idu po celom ostvru i prskaju ga rakijom. Za samo 24 sata, Krit je očišćen od virusa.

Svestki mediji prenose priču - "Rakija je poput druidskih magijskih pića", "rakija nam pokazuje pravi put", "Krićani su spasili svet", propraćene čuvenom melodijom iz filma "Ghostbusters", ali sada na tradicionalnom krićanskom instrumentu - liri.

- To je rakija, bejbi, to je vatra, bejbi, sipaj mi jednu - peva se na grčkom uz ovu melodiju, dok se širom ostrva pragovi i kvake brišu "čarobnom supstancom".

Delovi filma snimani su i usred Londona, Pariza, Njujorka, kao i ispred Kineskog zida.

Naravno, poruka je pre svega dobronamerna i upućena Grcima i matici, kao i onima u dijaspori - ispunite se pozitivnom energijom.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA