U kultnom "Almost Famous" trebalo je da igraju Bred Pit, Meril Strip i Natali Portman

"Pozvao sam ga (Breda Pita), pa smo narednih nekoliko meseci vežbali ulogu Hamonda. Vežbao je sa Natali Portman...", priseća se režiser Kameron Krou

  • 0
Almost Famous Kejt Hadson na posteru za film "Almost Famous" (2000) / Foto: Promo

Polu-autobiografski film Kamerona Kroua, "Almost Famous", o fiktivnom folk-rok bendu Stillwater iz ranih 70-ih, bio je debitantski hit za Kejt Hadson.

Hadson je igrala misteroiznu Peni Lejn, i za svoje tumačenje dobila Zlatnog globusa, čak bejavši nominovana i za Oskara.

Međutim, prema rečima režisera Kroua, uloga je prvenstveno bila namenjena Natali Portman, koja je u to vreme bila već etablirana glumica. Zapravo, više glavnih uloga filma je bilo namenjeno drugim glumcima.

U razgovoru za podkast Origins: Almost Famous Turns Twenty Džejmsa Endrjua Milera, Krou je izjavio da je lik glavnog Stillwater gitariste, Rasela Hamonda, primarno bio namenjen Bredu Pitu.

- Bred Pit mi je bio na pameti zato što sam imao veoma uspešan sastanak sa njim u vreme mog filma Say Anything, a on je tek počinjao svoju karijeru. Pozvao sam ga, pa smo narednih nekoliko meseci vežbali ulogu Hamonda. Vežbao je sa Natali Portman – priseća se Krou.

I Meril Strip je bila razmatrana za lik Ilejn Miler, majku glavne muške uloge, Vilijama Milera (Patrik Fugit), koji odlazi na turneju sa bendom Stillwater kako bi dokumentovao celokupno iskustvo za Rolling Stone magazin. Uloga je na kraju pripala Franses Mekdormand.

Bred Pit Bred Pit / Foto: Tanjug/AP

Pit je naposletku odbio projekat (uloga je pripala glumcu Biliju Krudupu), što je razorilo Kamerona Kroua.

- Plakao sam. Znao sam da se Bred nije bio u potpunosti zaljubio u lika, već u ideju o njemu. A možda još toga nije bilo zapisano u scenariju. Rekao mi je da nije novac u pitanju, što je možda deo istine. Mislim da mu je bilo neprijatno zbog velike razlike u godinama između likova Rasela i Peni Lejn – smatra Krou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA