≫ 

Glumac Milan Marić nakon optužbi da je promovisao antisrpstvo: Od kad smo to žrtve počeli da delimo?

Glumca danima "napadaju" na tviteru i optužuju ga da je izdajnik jer se uključio u projekat Haškog tribunala...

  • 38
Svečano otvaranje FEST-a Milan Marić / Foto: ATA Images

Popularni srpski glumac Milan Marić, koji trenutno snima film o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću i tumači naslovnu ulogu, našao se na udaru javnosti jer se uključio u projekat Haškog suda, kojim se promoviše teza o genocidu u Srebrenici.

Pored njega, tu su i Mirjana Karanović, Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju. Glumci su snimili propagandni spot u kom čitaju iskaze muslimanskih svedoka i navodnih žrtava sa suđenja Radislavu Krstiću i Ratku Mladiću, što je razljutio mnoge sunarodnike koji su u tome videli antisrpski potez.

- Šta ti znaš o Srebrenici, tada si imao pet godina! - glasio je jedan od kometara.

- Nadam se da si spremio i sličan performans za obeležavanje 25 godina od Oluje! Verovatno nisi jer je reč o srpskim žrtvama, a za to niko ne daje lovu - glasio je drugi.

Glumac je, nakon prozivki, dao kratku izjavu.

- Ne znam kada smo žrtve počeli da delimo, mrtve civile, na naše i njihove, kada smo počeli i zločince da delimo. Ne mislim da je patriotizam nužno govorenje samo o tuđoj odgovornosti, već i sopstvenoj - rekao je.

Prema njegovim rečima, svaki gubitak nevinog života je velika tragedija.

- Ja sam i o srpskim žrtvama govorio tamo gde treba, u Zagrebu sam pričao o Jasenovcu, ali u Beogradu spominjem naša nedela, koliko god mi želeli da to nije tako. Jedini lek za sve ove narode je istina, koliko god bolna bila, i prihvatanje odgovornosti. A ja ako sam izdajnik, želim Srbiji da joj svaki izdajnik bude ovakav - rekao je on za Srpski telegraf.

Pogledajte spot o kome je reč, te nam javite šta mislite o njemu.

Video: Ovako se zgodni Milan Marić nosi sa popularnošću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    27. jul 2020 | 13:58

    Od kada delimo žrtve? Pa na primer, otkad je institucija za koju radiš političku propagandu rešila da višestruko uveća muslimanske žrtve i proglasi "genocid", a za srpske žrtve, na tom ili bilo kojem ratištu, nema čak ni istrage, ni suđenja, ni krivaca.

  • Bugarin

    27. jul 2020 | 14:34

    Ja ne delim žrtve. Svi treba da odgovaraju.. Pa tako i Srbi. Ali ti podržavaš,, Muslimanske zločine i svesno podržavaš njihovu tezu,,..A sami Amerikanci su rekli da po izveštaju njihove CIE u Srebrenici je poginulo i ubijeno oko 2000de ljudi svih Nacionalnosti za i posle rata. A dosta ih je poginulo kod proboja njihovih snaga iz Srebrenice.Zato pročitaj sve izveštaje pa komentariši nešto.

  • Оки

    27. jul 2020 | 13:59

    А што ниси говорио у загребу о олуји,у сребреници о кравици ,братунцу,о несталим са косова о повађеним органима српским жртвама о делима насера,готовине,тачија,чекуа,харадинаја итд итд....ниси јер ниси плаћен питај мене где сам био 98-99 зног таквих ме срамота, жали боже само тадашње деце која је животе дала да би их ти сада називао злочинцима за шаку пара, срамота.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA