≫ 

Zovu ih "srpske Mućke": Stiže novi sitkom "Ljubavni zalogaji", a kreatori obećavaju smeh do suza

Nova komedija stiže u oktobru

  • 0

Šta se desi kada dva druga odluče da na Dorćolu otvore restoran "na crno", i u kakve ih sve budalaste i urnebesne situacije ova odluka dovodi, otkrićemo u oktobru kada se na malim ekranima zavrti novi sitkom - "Ljubavni zalogaji".

S obzirom da seriju potpisuje reditelj Milorad Milinković ("Mrtav ladan", "Crni Gruja", "Nadrealna televizija"), publika već očekuje more zdravog i originalnog smeha, a da će tako biti obećava jedan od scenarista Ivan Jegorović kao i ceo tim scenarista Dragoljub Stojković, Ruzica Vasić, Sandra Vujović i Marija Gojković.

Ivan Đorđević, Nataša Aksentijević, Đorđe Stojković "Ljubavni zalogaji" / Foto: Nikola Tomić

Ekipu serije novinari portala Telegraf.rs posetili su u selu Mislođin kod Obrenovca, gde je u toku snimanje.

- Kada smo pre nekoliko meseci Milorad Milinković, Vesna Stanković i ja kreirali seriju, dogovorili smo da ovo bude jedan nesvakidašnji sitkom, koji ne liči ni na jedan do sada. Neki govore o njoj kao o "srpskim Mućkamam", ali po tematici i dijalozima ona to sigurno nije. Možda jeste po težini, i to mi poređenje prija.

- Radi se o dva druga koja otvaraju restoran u Beogradu, ali "na crno", kako ne bi platili porez. Ta ih prevara uvlači u čitav niz smešnih i suludih sitaucija. Likovi su potpuno autentični, slične nismo gledali u nekim drugim formatima. Verujem da će od oktobra na TV Prvoj i televiziji Superstar svi oni gledaoci koji budu gledali "Ljubavne zalogaje", u njima uživati -  kaže Jegorović, inače direktor Obrenovačkog pozorišta.

Na pitanje da li će radnja vrteti oko "srpske" parosle "snađi se", scenarista odgovara da je tako.

- Upravo smo to hteli da prikažemo. Ljudima je nekada na prvi pogled lakše da muljaju i mute, a ne da rade kako treba. Ipak, ima ona narodna poslovica koja kaže "Preko preče, naokolo bliže". Uvek kada se radi po pe-esu, onda sve bude kako treba. Naši likovi će polako doći do te spoznaje. Serija će imati zanimljiv tok.

Scenario je pravljen dugo i namenski, a kako kaže Jegorović, kada radite sa rediteljem kakav je Milorad Milinković, ništa nije lako i jednostavno.

- U Srbiju se kultura vraća na velika vrata. Obrenovac je centar kulture danas, s obzirom da smo tu prošle godine uspeli da okupimo prvo profesionalno pozorište za 160 godinapostojanaj opštine. Plejada glumaca, 10 premijera i ozbiljnih pozorišnih predstava obeležila je prethonu godinu, a sada smo otišli korak dalje, pa učestvujemo u koproduckiji serija i TV filmova.

Ivan Jegorović, Scenarista Ivan Jegorović / Foto: Nikola Tomić

- I ovo nije jedini projekat. Od septembra će u Obrenovcu početi da se snima serija "Koleginice", koja takođe okuplja sjanu ekipu. Novi film Milorada Milinkovića "Demokratija" će delimično biti sniman u ovoj opštini, a od marta počinje još jedan sitkom "Karijeristi", u kome će glavne uloge poneti glumci Obrenovačkog pozorišta. Biće to fantastičan projekat - obećava Jegorović.

Što se pozorišta tiče, kaže da će ispoštovati sve mere koje je propisala Vlada, kako bi bili odgovorni i prema publici, i prema zaposlenima. Nada se da ponovnog prekida sezone neće biti.

(Marko Pantić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA