≫ 

Mladić zahvaljujući kom se u Seulu začuo srpski: Subotičanin osvojio i srce prelepe Korejke

Epidemija korona virusa naterala ga je da ode u Južnu Koreju, odakle je i njegova devojka, inače profesionalna balerina

  • 0

Attila Korosi je mladi režiser poreklom iz Subotice, koji je u Americi ostvario svoje snove i snimio nekoliko filmova. Trenutno se nalazi u prestonici Južne Koreje Seulu, a baš iz tog grada donosi snimak u kom na srpskom jeziku objašnjava kako izgleda život u ovoj metropoli.

Korosi je za Telegraf.rs ispričao da u Los Anđelesu živi od 2011. godine, ali ga je epidemija korona virusa naterala da ode u Južnu Koreju, odakle je i njegova devojka, inače profesionalna balerina.

- Ova godina mi je baš super počela. Završio sam svoj dugometražni film "Lavirint sudbine" (Maze of fate) i uspešno sam ga prikazao u Sony studiju početkom februara. Onda je korona došla i u Los Anđelesu je život stao, čak i danas je na snazi blokada. Moja devojka je iz Koreje i od nje sam čuo da je Koreja jako dobro odreagovala na virus, te da je tamo život relativno normalan. Odlučio sam da odletimo zajedno u Koreju i tamo da se posvetim snimanjima kratkometražnih videa za Jutjub - naveo je on.

Jedan od tih snimaka je čak osvojio nagradu na korejskom takmičenju, te mu jedna korejska kompanija ponudila priliku za saradnju.

- Pravim snimke na engleskom jeziku gde predstavljam ostrvo Gožedo. Saradnja mnogo lepo napreduje, da su me čak odveli kod gradonačelnika gde trenutno pregovaramo o budžetu kako bi se snimio sledeći dugometražni film ovde na ostrvu - naveo je on.

Atila je prošle nedelje u Seulu upoznao otpravnika poslova ambasade Srbije u toj zemlji od kog je saznao da u Južnoj Koreji živi oko 30 Srba.

- Meni se Koreja mnogo dopada, mislim da ima puno mogućnosti i odlučio sam da napravim svoj prvi video na srpskom jeziku sa ciljem da nadahnem naše ljude da dođu ovde i istraže mogućnosti koje ova zemlja pruža - kaže Korosi.

Za Korejce kaže da su znatiželjan narod.

- U početku mogu da deluju malo stidljivo i nezainteresovano, ali kada se malo zbližite, mnogo su dobri, pametni i verni ljudi. Ono što mi se mnogo sviđa u Koreji je da ako imate ideje i ako ih uspešno izrazite, nije bitno ni odakle ste, pružiće vam priliku da odradite nešto. Po meni je ova mogućnost koju pruža Koreja i važan i neophodan deo njihovog ekonomskog razvijanja - naveo je on.

Inače, na Atilinom profilu na popularnom sajtu IMDB navodi se da je tvorac četiri filma: "Vanishing Blue", "In His Shadow" iz 2012. godine, "City Full of Angels" iz 2015. godine i ovogodišnji "Maze of Fate".

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA