≫ 

Pravi mafijaši progonili su tvorce "Kuma": Snima se film o nastanku čuvenog mafijaškog klasika

"Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansama, ovaj klasik j snimljen"

  • 2
Kum, The Godfather, Marlon Brando

"Kum" / Foto: Promo

Beri Levinson režiraće film "Frensis i Kum" o snimanju kultnog mafijaškog filma. Frensisa Forda Kopolu glumiće Oskar Ajzak, dok je Džejk Džilenhol izabran da igra producenta Roberta Evansa u filmu o legendarnim i žustrim bitkama koje su se vodile tokom nastanka ovog klasika iz 1972. godine.

Iako je "Kum" (The Godfather) jedan od simbola američke kinematografije, snimanje nije teklo glatko. Kopola, koji je tada imao 31 godine, bio je odlučan da ubedi Evansa i studio da mu dozvole da snimi skupi film u Njujorku, iako se radnja originalnog scenarija Marija Puza dešavala u Kanzasu.

 

Druga problematična ideja bila je da se lik šefa mafije Dona Korleonea da Marlonu Brandu, koji godinama pre toga nije snimio nijedan film. U nekoliko navrata malo je falilo da studio prekine ceo projekat. Teški i opasni rzgovori vođeni su i sa stvarnim mafijašima, koji nisu bili nimalo srećni zbog ideje da se mračne tajne njihovog posla prikazuju u bioskopima.

- Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansama, ovaj klasik j snimljen - rekao je Levinson.

Priče o onome što se dešavalo iza kamere čuo je o svog šefa, koji je bio Evansov kreatvni direktor i deo svih tih fantastičnih rasprava. Još uvek se ne zna ko će igrati glumce iz filma, ali jasno je da će glavna tema biti sukob filmadžija i studija koji je očajnički želeo da snimi hit.

 

Podsetimo, prvi deo filma "Kum" dobio je Oskara za najbolji film i najbolji prilagođeni scenario. Takođe, Marlon Brando nagrađen je za najbolju mušku ulogu, ali je od toga možda poznatiji i njegov bojkot Oskara. Umesto njega, na scenu se popela Sašin Litlfeder, indijanska aktivistkinja, u tradicionalnoj odeći Apača, koja je održala dug govor o pravima Indijanaca, ali je i ona odbila da primi zlatnu statuu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    1. oktobar 2020 | 19:37

    Jedno 16 puta sam gledao i jedva cekam da ponovo bude.

  • nebo

    2. oktobar 2020 | 11:48

    film nije pokazivao realno stanje ponašanja mafijaša. daleko su oni bili od uglađenih glumaca u skupim odelima zainteresovani za umetnosti. snimili su pitku i sladunjavu verziju jer da su snimali onako kako jeste to bi ljudima više ličilo na horor film. Nikom ne bi bilo zanimljivo da gledaju neke zadrigle muškarce sa trenerkom u pantalona ma sa debelim kajlama i svim kičom koji lebdi oko njih. novije generacije mafijaša su se malo potrudili da budu uglađena gospoda imitirajući glumce iz filma. O tome je pričao i Roberto Saviano infiltrirani novinar u napuljskoj mafiji kamori i pisao o njihovim poslovima. On je rekao da film kum nije imao veze sa realnošću. Da su mafijaši uglavnom bili oni iz najzabačenijih delova italije gde je siromaštvo veliko slabo obrazovani i bez kulturnih manira ali puni novca od prodaje droge. oružja i reketitiranja privatnih vlasnika lokala koje su za naknadu čuvali lokale od sebe samih. Sa tim novcem su ulagali u legalne tokove prali novac i podmićivali državne službenike, policiju, političke činovnike, sudije, tužitelje i tako širili moć, a u stvari iz svojih vila u svom selu opasanih visokim zidovima kao tvrđava provodili su najviše vremena zbog svoje sigurnosti. zlatni kavez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA