≫ 

Milena i Dragan su simbol večne ljubavi, a jedno o drugom su govorili ono što mnogi danas citiraju

- A ona jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim - svojevremeno je izjavio pokojni glumac...

  • 3
Dragan Nikolić, Milena Dravić Foto: ATA Images

Legendarni glumac Dragan Nikolić i glumačka diva Milena Dravić bili su jedan od najlepših i najskladnijih parova. Bili su i ostali sinonim večne ljubavi, a jedno o drugom uvek su govorili najemotivnije reči koje se danas prepričavaju.

Dragan je pri prvom susretu sa Milenom imao utisak da je poznaje ceo život, a kako je isticao, osvojila ga je svojom normanošću i neposrednošću.

- Kad sam joj prišao imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video, ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja - rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena i Dragan venčali su se u pauzi za ručak, na snimanju filma "Kako su se volele dve budale", a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića "Kako su se volele dve budale". U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići - rekla je Milena jednom prilikom.

- Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao - ispričala je glumica tada.

Dragan je dao najlepše i najromantičnije obrazloženje zašto je voleo Milenu, a njegove reči, koje je tada izgovorio, i dan-danas mnogi citiraju.

- A ona jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim - svojevremeno je izjavio pokojni glumac.

Glumačke legende bile su u braku 44 godine, do Draganove smrti, a kako je jednom prilikom rekao, u braku od četiri decenije lako je bilo naći razlog za kraj, ali da je teže boriti se i sačuvati ga.

- Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi - istakao je Nikolić svojevremeno za Story.

Dragan i Milena nisu imali dece, ali su svu decu gledali kao svoju.

- Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastavka vrste. Smatram da je to što nemamo decu veliki nedostatak; ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu decu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što nismo imali i oko nje se okreće ceo naš svet - istakao je jednom prilikom slavni glumac.

Video: Mogla je tu biti Merilin Monro, Rakel Velč ili Tanja Bošković. Gaga sve to ostavlja i grli dete...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA