≫ 

Kraljice vriska Džejmi Li Kertis i Nev Kembel priznale: "Ne volimo horor filmove"

Glumice su ipak neizmerno zahvalne za ostvarenja koja su lansirala njihove karijere

  • 0
Jamie Lee Curtis Džejmi Li Kertis / Foto: Profimedia

Glumice Džejmi Li Kertis i Nev Kembel su zajedničkim snagama snimile video u kom su, preko Zoom-a, razgovarale o horor filmovima i prisećale se svojih iskustava.

One su zahvalne za filmove koje su lansirale njihove karijere. "Noć veštica" iz 1978. je bio kamen temeljac za buduće poslovne poduhvate Džejmi Li Kertis, dok je za Nev Kembel to bio "Vrisak" (1996).

Neve Campbell Nev Kembel / Foto: Guliver/Robin Marchant/Getty Images

- Ovde dve veoma zahvalne kraljice vriska - rekla je Džejmi u videu, nakon što je skinula masku Majkla Majersa.

One nisu bile u strahu da govore i o seksizmu koji ih je snašao na raznim snimanjima, iako su bile, a i dalje su, dugogodišnje heroine svojih filmova.

I "Vrisak" i "Noć veštica" su dosad doneli preko 600 miliona dolara zarade, a Duholiki (Ghostface) i Majkl Majers su postali ikonični zlikovci poznati širom sveta.

Iako su ova ostvarenja zaradila toliko novca, glumice su bile iskrene, pa su naglasile kako je njima pripao samo mali deo.

- Istina je da nisam zaradila mnogo novca od horor filmova. Teško je reći: "Nisam zaradila mnogo novca". Recite to učiteljici ili medicinskoj sestri. Ali, kao mlada glumica, nisam zaradila. Nisam bila vlasnik prava na filmove. Očigledno je da neko jeste zarađivao, ali to nisam bila ja - istakla je Džejmi Li Kertis.

Kembelova je delila isto iskustvo, rekavši da je zaradila nešto novca od "Vriska 3", ali ništa od obećanja koje bi je čekalo nakon premijere.

- Uvek postoji obećanje da ćete dobiti još novca od prodaje karata i slično, ali, to se uvek istopi u troškovima marketinga i drugih potreba, pa bi mi jednostavno rekli da nisu zaradili toliko novca koliko su rekli medijima, pa: "Ne moramo to da ti damo". Nažalost, u pitanju je bila kuća Vajnstin - napomenula je Nev Kembel.

vrisak film, Neve Campbell Nev Kembel kao Sidni Preskot u filmu "Vrisak" (1996) / Printskrin: Youtube/Movieclips

Iako su glumice priznale da ne vole horor žanr, veoma su mu zahvalne, jer nisu slutile da će im to unaprediti karijeru.

Džejmi je pre dve godine uspešno nastavila franšizu "Noć veštica", a igraće u još dva nastavka 2021. i 2022. Nev će reprizirati ulogu Sidni Preskot u "Vrisku 5", čija se premijera očekuje sledeće godine.

Pogledajte ceo video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA