Juče je otvoren sedmi JSFF!

Organizatori se zahvaljuju svima na velikom interesovanju, podršci i poseti koja je i pored trenutne situacije plenila zdravom i sjajnom atmosferom!

  • 0
JSFF Foto: Igor Mađinca i Miloš Trajković

Juče je evropsku premijeru imao film "Beyond the night/Iza noći" rediteljke Natsuki Nikagawa, a zatim su prikazani kratkometražni filmovi domaćih i japanskih autora. Na festivalsku temu C.A.R.E/BRIGA otvorena je i prva samostalna izložba jedanaestogodišnjeg dečaka sa autizmom Milana Baljića "Micasso - Moj svet", apsolutnog pobednika Drugog međunarodnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom u otćrganizaciji "Srbija velikog srca". Talentovanog autora ćete moći da upoznate u subotu 24.10. između 11h i 13h u Jugoslovenskoj kinoteci.

Posetioci su takođe bili oduševljeni i aplauzima nagradili fantastičnu izvedbu violiniste Andrije Abramovića, kao i nastup osmogodišnje Jovane Marsenić (Dance Station).

Večeras u 20h posetioci će imati priliku da pogledaju dugometražni film KRIK (ROAR), koji će se premijerno prikazati u Kombank dvorani (sala 2), dok će u Jugoslovenskoj kinoteci biti prikazan kombinovan program. Raspored projekcija možete videti na OVOM linku

- Sinoć je sve bilo nekako lično i brižno. Od govora naših selektora, partnera, žirija, preko preukusnih zalogaja iz japanske pop up kuhinje koju su s ljubavlju pripremili Dango san, degustacije vina Panajotović do utisaka koje smo sa publikom razmenjivali o filmskom programu. Oplemenili ste ovaj događaj, prostor Jugoslovenske kinoteke i naša srca! Hvala svima! - izjavila je za Telegraf direktorka festivala za Srbiju, glumica Jovana Stević.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA