≫ 

Srbija je plakala uz "Ptice umiru pevajući": U seriji se nisu voleli, iza kamera imaju prelep brak

Za ulogu Megi takmičile su bile mnoge poznate holivudske glumice, ali dobila ju je Rejčel Vord

  • 2
Ptice umiru pevajući, rejčel vord, ričard čemberlejn Printskrin: YT/ EvelynAlvarezArt

Kada se 1980-ih serija "Ptice umiru pevajući" pojavila na malim ekranima, preko noći je stekla ogromnu popularnost, kako u svetu, tako i u tadašnjoj Jugoslaviji. Serija, nastala na osnovu istoimenog romana, prati sudbine nekoliko generacija porodice Kliri koja je morala da se sa Novog Zelanda preseli  u Australiju i krvavo da zarađuje za život.

U centru priče nalazi se lepa Megi Kliri, koja prelazi put od nevine devojčice do žene rastrgnute između strasti i ljuabavi prema svešteniku i osećanja odgovornosti prema sopstvenoj porodici.

Za ulogu Megi takmičile su bile mnoge poznate holivudske glumice, uključujući Mišel FajferDžejn SejmorOlivija Njutn-Džon i Kim Bejsindžer. Na kraju je uloga dodeljena Rejčel Vord, kojoj je ovo bio prelomni trenutak u karijeri. Mini serija od samo 5 epizoda, donela joj je veliku slavu ali i još jednu nominaciju Zlatni globus. Uloga Meri Kliri, devojčice koja dolazi na veliko imanje sa svojom porodicom i ostvaruje prijateljstvo sa lokalnim sveštenikom Ralfom, koga je igrao Ričard Čembrlejn, u koga se kada odraste i zaljubljuje, rasplakala je pola planete.

Zanimljivo je kako je i uloga zlobne Meri Karson prvo bila ponuđena Odri Hepbern. Iako se radnja u romanu odvija u Australiji, producenti serije zaključili su kako su uslovi za snimanje tamo nemogući. Većina rančeva ovaca bila je izolovana u divljini gde filmske ekipe nisu mogle da snimaju. Tako je Drohgeda, poznati ranč na kome se većina radnje odvija, zapravo napravljen u Kaliforniji.

Megi se u seriji udala za Luka O'Nila (Brajan Braun), koga nije volela. No, iako je njihov brak u seriji bio propast, iza kamere rodila se ljubav, i to između Rejčel i Brajana. Oboje su govorili da se između njih desilo nešto onog trena kada su se upoznali.

- Sećam se kada sam ga upoznala, i pružila mu ruku - osetila sam neverovatan osećaj olakšanja. Samo se sećam tog neverovatnog osećaja. Ta veza između nas se desila u prvih nekoliko sekundi - rekla je Rejčel Vord.

- Osetila sam da je on muževan, koliko ja ženstvena, on je bio jin - a ja jang. Osetila sam da je snažan, kao muškarac. Imao je svoj stav, svoje prioritete i čestitost koju sam jako cenila.

Samo nekoliko mescei nakon što su se upoznali, venčali su se u Oksfordšajeru, u kući gde je Rejčel odrasla. Danas su roditelji troje dece - Rouz, Matilde i Džoa.

Megi je u seriji volela sveštenika, oca Ralfa, koga je igrao Ričard Čemberlejn. I on je sam imao uzbudljiv emotivni život. Iako su ga mediji mnogo ranije autovali, Čemberlejn je tek u svojoj autobiografiji 2003. godine javno priznao da je homoseksualac. Ipak, to se, kaže, loše odrazilo na njegovu karijeru.

- Da budete zaposleni kao glumac je svojevrsno čudo, jer mnogi glumci ne rade svoj posao. Tako da je bi bilo glupo da glumac kaže: "O, mene ne zanima ako ljudi znaju da sam gej", naročito ako je glavni glumac. Lično, ne bih savetovao mladim glumcima koji imaju šansu za glavne uloge da otvoreno priznaju ako su gej - rekao je Čemberlejn 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medena

    21. novembar 2020 | 14:22

    Nezaboravna serija, jos kad bih je negde reprizirali❤️😉

  • Jasna

    21. novembar 2020 | 21:55

    Prelepa serija! Imala sam 14 godina kad se emitovala a sad bih je opet bih je gledala. Sećam se popodnevnih programa televizijskih centara ex YU kada su se prikazivale fenomenalne serije: Povratak u Idn, Sirota mala bogatašica....Pa serije Vetrovi rata i Sever i jug, Margaret Voland....Sve dok nisu stigle limunade južnoameričke a sad i turske serije....mada među ovim turskim ima i baš dobrih i kvalitetnih serija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA