≫ 

Festival horor filma na Paliću: Na programu domaće ostvarenje inspirisano "Mamurlukom u Las Vegasu"

Termini prikazivanja filmova prilagođeni su novim merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, tako da počinju od 17h, da bi se poslednji završio pre 21h

  • 0
Ludnica subotnje večeri Ludnica subotnje večeri / Pritnskrin: YouTube/Ludnica subotnje večeri

Šesto izdanje filmskog festivala "Dead Lake Horror & Wine", s delima horor žanra, počinje sutra, 20. novembra u bioskopu Abazija na Paliću, i trajaće do nedelje, 22. novembra.

Termini prikazivanja filmova prilagođeni su novim merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, tako da počinju od 17h, da bi se poslednji završio pre 21h.

Festival će početi selekcijom Dead Lake 666 sutra od 17:30h projekcijom filma "Igra strave" (Come play) Džejkoba Čejsa kao nova vizija horora. Oliver je usamljeni mladić koji na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište, i upravo tamo jedno jezivo stvorenje pokušava da uđe u njegov svet.

Iste večeri, od 19:30h, biće prikazan film "Ja sam toksičan" (I am toxic) argentinskog reditelja Pabla Paresa, o pravoj apokalipsi u budućnosti: amnezija je prva faza infekcije koja ljude pretvara u sasušena bića. Junak Pas započinje očajničku trku za preživljavanje i zatvaranje rana iz svoje prošlosti, pre nego što ga infekcija pretvori u jedno od tih sasušenih biča, slepih i bez sećanja, koji su zarazili ovu zemlju i lutaju bez sudbine.

Drugog dana, u subotu od 17h, a programu je premijera dela "Posednik" (Possessor) reditelja Brendona Kronemberga, sina čuvenog kralja horora Dejvida Kronenberga, uz koga je i uronio u svet pokretnih slika, radeći na poznatom SF ostvarenju "Postojanje" (eXistenZ, 1999) kao tehničar za specijalne efekte. Sin započeo ozbiljnu autorsku karijeru sa prvim dugometražnim filmom "Antivirus" (2012). Film "Posednik" prati sudbinu agentice elitne tajanstvene korporacije koja koristeći implante, zaposeda tela drugih ljudi, i tera ih da počine ubistva bogatih klijenata.

Nakon "Posednika", od 18:45h uslediće kratki ispitni film druge godine filmske produkcije FDU, "Ludnica subotnje večeri" Gorana Nikolića. Glavne uloge tumače Andrea Ržaničanin, Gordana Paunović, Matea Milosavljević i pevačica - rijaliti zvezda Kija Kockar, koja u filmu zapravo glumi sebe. Inspiracija za film autoru je bio je svetski poznat serijal "Mamurluk u Las Vegasu".

Poslednja projekcija drugog dana Festivala je premijera američkog filma "Sam" (Alone) Džonija Martina, sa Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi. Film i te kako ima veze sa aktuelnom situacijom oko kovid-19, što dovoljno govori zaplet: Kada dođe do izbijanja epidemije, Ejdan se zatvara u svom stanu. Njegovu zgradu preplavljuju zaraženi tkz. vrištači, a kako se ceo svet munjevito raspada i nastaje haos, on ostaje potpuno sam u borbi za život.

Poslednji dan Festivala počeće u 15h programom Dead Lake za mlade gde će ponovo pred publiku biti prikazana nova verzija film "Pinokija" čuvenog Matea Garona. Film je zaista čudesan, predstavlja vernu adaptaciju bajke Karla Kolodija, o drvenom lutku, kojeg je stvorio siromašni stolar Ðepeto.

U 17h će početi "Čistilište" (C.L.E.A.N.), koji je prikazan premijerno u Beogradu na Festivalu Srpskog filma fantastike i horora u Beogradu i imao redovnu distribuciju u bioskopima. Psihološki horor govori o zastrašujućoj terapiji koja se primenjuje na mladima u sanatorijumu. Režiju potpisuje Aurelio Toni Aglijata, a film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen najpoznatiji srpski masker Miroslav Lakobrija.

Glavne uloge tumače Kostas Mandilor (domaćoj publici najpoznatiji po ulogama u čuvenom horor serijalu "Saw" i TV seriji "Drvene ograde"), Tom Sajzmor, Dženi Paris, Fred Lobin, Agnes Burger.

U 19h biće prikazan kratki film Miroslava Lakobrije, rađen u ruskoj produkciji - "Krvave kokice" (Bloody popcorn).

Festival će zatvoriti ostvarenje australijskog reditelja Marka Sevidža "Put pročišćenja" (Purgatory road), psihotični sveštenik i njegov brat kreću u krstaški rat da oslobode grešnike posebnim načinom ubistva koji su sami osmislili.

Kao i prethodnih godina, na festivalu će posetioci moći da uživaju u najboljim srpskim vinima, uz filmove, ali će muzički program zbog cele okolnosti izostati.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA