≫ 

Glen Klouz otvoreno o koleginici: Gvinet Paltrou nije zaslužila Oskara

Gvinet je nagradu Akademije dobila 1999. godine

  • 0
Glen Klouz, Gvinet Paltru

Foto: Tanjug/AP,Youtube/ Miramax

Glen Klouz sedam puta je nominovana za Oskara, iako zlatnu statuu još nijednom nije odnela kući. Da će to uraditi iduće godine, nakon maestralne izvedbe u filmu "Seljačka elegija" (Hillbilly Elegy), predviđaju brojni kritičari, uvereni da joj se, ako ne pobeda, a ono nominacija sigurno smeši.

Ipak, dok se pita zbog čega još uvek nije dobila Oskara, Glen je vrlo otvoreno govorila o tome da Gvinet Paltrou svoga nije zaslužila.

Gostujući na ABCNews, Klouz je rekla da ne zna hoće li je Akademija nagraditi ove godine, ali i da se i takođe pita kako je to učinjeno u slučaju Gvinet Paltrou 1999. godine za ulogu Vajolet u "Zaljubljenom Šekspiru" (Shakespeare in Love).

- Sećam se da je te godine Gvinet pobedila pored neverovatne glumice koja je igrala u "Centralnoj stanici" i dam sam samoj sebi kazala: "Šta? Ovo, ovo nema smisla" - rekla je glumica.

Koleginica na koju je mislila bila je Fernanda Montenegro, a film o kome je reč dobio je Oskara te godine za najbolji strani. U istoj kategoriji tada su bile Meril Strip ("Prava stvar"), Kejt Blančet ("Elizabeta"), Emili Votson ("Hilari i Džeki") i pobednica Paltrou.

Dok nema sumnje da je Gvinet zaradila ljubav publike u tom filmu, i drugi su se te večeri pitali zašto je "Zaljubljeni Šekspir" uopšte bio pobednik noći, sa sedam osvojenih kategorija, uključujući i onu za najbolji film. Danas se on smatra jednim od najslabijih ostvarenja koje je dobilo Oskara.

Iskreno, čudila se tada i sama Gvinet, a ne viđa se često da se glumci zbune kada neko pohvali njihovo umeće.

"Seljačka elegija", novi film Glen Klouz u kome glumi sa talentovanom Ejmi Adams, može se već sada pogledati na Netflix-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA