≫ 

"Čoveče, kakva je to žena, bombarder!" Godina dana otkako nas je napustio Zoran Rankić Popara

Njegova čuvena "Mmmm Bebo..." jedna je od rečenica koje su obeležile domaću televizijsku epohu devedesetih

  • 3
Popara Zoran Rankić Popara / Printskrin: Youtube/SerbianBoy18

Već je prošlo godinu dana otkako sa nama nije Zoran Rankić, srpski glumac poznat po raznim TV ulogama, ali najpre kao Popara u seriji "Srećni ljudi". Rankić ju je prvoklasno odigrao, pa je mnogi pamtimo kao simbol njegove karijere.

Glumio je autoritativnog, plahovitnog, ali duhovitog direktora firme koji je flertovao sa skoro svim ženskim likovima serije, a njegova čuvena "Mmmm Bebo..." jedna je od rečenica koje su obeležile domaću televizijsku epohu devedesetih. Svakoj ženi se obraćao sa "gospođice, gospođo", a umeo je i da im zaviri pod suknju.

Pored "Srećnih ljudi", Zoran je glumio i u serijama "Poslednji čin", "Banjica", "Bela lađa", "Ljubav navika panika", "Agencija za SiS" i "Moj rođak sa sela".

Popara i Beba Printskrin: Youtube/ Serija Ex

Rođen je 1935. godine, u Derventi u BiH, a u Srbiju je stigao kao izbeglica u Gornji Milanovac. Srednju dramsku školu ipak je završio u Sarajevu 1951. godine.

Pored filmskih i televizijskih uloga, autor je i nekoliko zbirki pesama, dramskih dela i knjige aforizama. Za književni rad je nagrađen, dok su 26 ekranizovanih rola i 40 godina rada u pozorištu ostali neovenčani.

Ovom prilikom izdvajamo i jednu njegovu urnebesnu scenu iz "Srećnih ljudi":

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legenda

    9. decembar 2020 | 16:13

    Otvarac za pampur drzimo u alternativnom dzepu🤣🤣🤣

  • 😁

    9. decembar 2020 | 17:46

    Kalabić sam bre ja!

  • Takve ne prave

    9. decembar 2020 | 17:51

    Odlican glumac! Od epizode u seriji Rodjak sa sela (otac koji pogadja muziku za sinovljevu svadbu) napravio je lik koji se pamti. Malo je takvih kakav je bio Zoran, cuveni "Popara".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA