Britanska kraljevska porodica je ovaj film decenijama zabranjivala: Sada je procurio na Jutjub

British royal family documentary, 'banned' for decades, is leaked onto YouTube

  • 1
Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta i princ Filip / Foto: Tanjug/AP

Dokumentarac iz 1969. godine, koji je pratio trenutni život britanske kraljevske porodice, a koji je kraljica Elizabeta navodno zabranila baš zato što javnosti daje uvid u intimu monarha, misteriozno je procurio na Jutjub.

Reč je o filmu "Kraljevska porodica" (Royal Family), koji je prvi put emitovan 1970. na BBC-ju, a iako je privukao pažnju desetina miliona gledalaca, odmah potom je i nestao (pričalo se na zahtev Bakingemske palate). Otada više nijednom nije prikazan, niti je javnost mogla da ga gleda, sve dok ga pre nekoliko dana anonimni korisnik nije postavio na jedan od vodećih striming servisa.

Međutim, i sa Jutjuba uklonjen je vrlo brzo uklonjen zbog žalbe oko autorskih prava.

U ovom filmu je kraljica navodno američkog ambasadora nazvala gorilom.

- Gorila je bio ovde. Imala sam veliku nevolju... on ima kratko telo, drugo ruke - citirala ju je PA Media.

U drugim, svakodnevnim scenama, prikazuju se članovi porodice kako zajedno jedu ili kraljica koja čeprka po svojoj tašni da kupi šestogodišnjem princu Edvardu slatkiš u radnji. U svoje vreme, ovo je bilo neviđeno. Njihov život dotada je bio neproziran, skriven.

- Ova odvratna gnjecava zbrka će biti u autu, zar ne - kaže kraljica u 110-minutnom filmu koji je 1969. godine gledalo 30 miliona ljudi i koji je ostao najgledaniji TV program u istoriji Ujedinjenog kraljevstva. Procene BBC-ja su da ga je 350 miliona pratilo širom sveta.

Snimanje ovog filma nedavno je spomenuto i u Netfliksovoj seriji "Kruna" (The Crown), u epizodi u kojoj kraljevska porodica negoduje zbog kamera u svojem domu.

Ni BBC, ni Bakingemska palata nisu želeli da komentarišu pojavljivanje filma na Jutjubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA