Snima se rimejk filma "Čarobnjak iz Oza": Ko će uskočiti u crvene cipelice Džudi Garland

"Prilika da istražim originalne teme: potragu za hrabrošću, ljubavlju, mudrošću i domom, čini se aktuelnom i hitnom više nego ikad", izjavila je rediteljka

  • 1
The Wizard of Oz, Čarobnjak iz Oza Film "Čarobnjak iz Oza" (1939) / Foto: Profimedia/Everett

Rimejk filmskog klasika sa Džudi Garland iz 1939. godine, "Čarobnjak iz Oza", prema istoimenom romanu L. Frenka Bauma, trenutno je u produkciji u studiju New Line Cinema, piše The Hollywood Reporter.

Nikol Kasel (The Woodsman, Watchmen, Westworld) će režirati rimejk, koji će predstavljati novi prikaz priče koja je celom svetu nije strana.

- Veoma sam počastvovana što ću se pridružiti Templ Hil i New Line Cinema kako bismo ovu prelepu priču preneli na ekran – izjavila je Kasel i dodala:

Džudi Garland Džudi Garland kao Doroti u filmu "Čarobnjak iz Oza" (1939) / Foto: Wikimedia/CBS Television Network

- Dok je mjuzikl iz 1939. deo moje DNK, uzbuđena sam što sam preuzela odgovornost novog prikaza legendarne priče. Prilika da istražim originalne teme: potragu za hrabrošću, ljubavlju, mudrošću i domom, čini se aktuelnom i hitnom više nego ikad. Željna sam da plešem uz heroje mog detinjstva dok pravimo novi put žute cigle.

Nikol Kasel je debitovala sa ostvarenjem The Woodsman (2004) sa Kevinom Bejkonom, koji je premijerno prikazan na Sandens filmskom festivalu. Potom je režirala A Little Bit of Heaven sa Kejt Hadson i Gaelom Garsijom Bernalom. Ujedno je potpisala i nekoliko epizoda serija Watchmen, Castle Rock, The Americans, Claws i The Leftovers.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetogrdje

    10. februar 2021 | 10:55

    Kada je rec o kultnim filmovima, na kojima su generacije odrasle, snimanje rimejka je - SKRNAVLJENJE. Zar je moguce da neko veruje da rimejkom moze nadmasiti "Carobnjaka iz Oza"? Ako autori imaju toliko poverenja u vlastiti umetnicki domet, neka se utoliko pre pozabave novom temom, kako se ne bi dogodilo slicno sto i sa rimejkom "Ben Hura". Da li je bilo potrebno bacati novac i praviti rimejk velicanstvenog filmskog spektakla, dobitnika brojnih " Oskara", da bi se dobio neki jadan filmski rezultat i novi, politicki korektan "Ben Hur", u kome se posle cuvene trke dvokolicama, Mesala, koji ostaje ziv, ali bez nogu, miri sa Judom i na kraju filma, uz Judinu pomoc, jase konja uz nega u zavrsnoj sceni?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA