• 16

Jelena Trivan: Nadam se da će filmovi poput "Dare" i "Aide" doprineti kulturi sećanja na Balkanu

Jelena Trivan, predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije čestitala je Bosni i Hercegovini ulazak njihovog nacionalnog kandidata „Quo vadis Aida“ u uži krug za prestižno priznanje Američke filmske akdemije Oskar

  • 16

- Nadam se da će filmovi poput „Quo vadis Aida“, „Dara iz Jasenovca“ i sličnih doprineti razvitku kulture sećanja na Balkanu, poštovanju žrtava i regionalnom pomirenju. Svaki film koji doprinosi tome da se zločini ne ponove lekovit je za sve. Ekipi filma želim svu sreću u daljem festivalskom životu - izjavila je Trivan i dodala da je važno da se ničije stradanje ne negira i da žrtve imaju pravo na istinu.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    Koja crna Aida? Sve vas treba proterati i uzeti državljandzbo do trećeg kolena! Da se zna i da me padaju ovakve nebuloze nikome a ako vam ipak bude do demokratije, PRAVAC EU

  • Istina

    Treba da se napravi film o genocidu nad Srbima u Srebrenici, Bratuncu, Kravicama i Podrinju, gde su muslimani na čelu sa Naserom Orićem zaklali i ubili preko 3000 Srba, od čega 2500 civila, žena, dece i staraca, i čime su izazvali osvetu Srba koji su posle ubili 1400 vojno sposobnih muškaraca koji su masakrirali Srbe. A Naser Orić je naravno pobegao i ostavio ih na cedilu da bi od njih napravili žrtve. Ova silikonska plastična plaćenica srpskih neprijatelja bi drugačije pričala da su njenu porodicu masakrirali, mada i tad bi ljubila noge ubicama svoje dece ako bi joj dovoljno platili.

  • ?????

    A da se ti vratiš odakle si došla, za početak u DS.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima